Timisul marcheaza 110 ani de la primul zbor al lui Traian Vuia: schite realizate de elevi si magneti cu monoplanul

De Adrian Panduru
Timisul marcheaza 110 ani de la primul zbor al lui Traian Vuia: schite realizate de elevi si magneti cu monoplanul
© TION: Timisul marcheaza 110 ani de la primul zbor al lui Traian Vuia: schite realizate de elevi si magneti cu monoplanul
Elevii de la Liceul de Arte Plastice din Timișoara lucrează, la Bastion, la schițe după aparatul de zbor creat de Traian Vuia. Lucrările care vor ieși din mâinile lor vor fi promovate prin intermediul unor pliante care vor fi puse la dispoziția turiștilor în mod gratuit.

Anul acesta se împlinesc 110 ani de la primul zbor cu monoplanul creat de Traian Vuia. Practic, creațiile elevilor de la Arte Plastice vor fi expuse pe un material de prezentare a turismului din Timiș. Elevii vor avea ocazia să-și vadă ideile și schițele pe un pliant de promovare editat de Agenția de Promovare și Dezvoltare a Turismului (APDT) Timiș în colaborare cu ADETIM. Luni și marți, copiii vor realiza schițele, miercuri lucrările vor fi jurizate, apoi vor fi alese cele mai bune, care vor fi tipărite pe pliant. Se vor realiza aproximativ o mie de pliante, care se vor găsi la muzeul din Traian Vuia ori la infocentrele turistice din județ. Este vorba 30 de elevi de clasa a X-a, de la Liceul de Arte Plastice Timișoara. La final va fi și o expoziție, cel mai probabil, cu toate lucrările.

Vor fi realizați și magneți cu copia aparatului de zbor creat de Traian Vuia, care vor fi dați gratuit turiștilor. Nu se știe încă câți magneți vor fi realizați, depinde de oferta pe care o vor primi cei de la APDT Timiș pentru confecționarea lor.

„E important să implicăm și copii și adolescenții în ceea ce privește promovarea turismului din județ. Cred că implicându-i în felul acesta îi atragem spre ce are județul de oferit din punct de vedere turistic. Vor fi realizate obiecte promoționale, magneți, care vor fi oferiți turiștilor care vizitează muzeul sau infocentrele din zonă. Elevii vor fi invitați într-o excursie la finalul acestui proiect”, spune Delia Barbu, director APDT Timiș.

Prin aceste pliante este promovată localitatea Traian Vuia, dar și muzeul din localitatea cu același nume din Timiș, care îi poartă numele. La muzeul din localitatea Traian Vuia, cu excepția zilei de luni, programul de vizitare este între orele 8 și 16. Nu puțini turiști care merg însă până acolo se plâng că găsesc ușa închisă. Reprezentanții Muzeului Banatului spun că acolo este tot timpul un administrator care primește vizitatorii și oferă informațiile necesare. În plus, s-a organizat concurs pentru un muzeograf, dar nu s-a prezentat nimeni. Cauza? Salariul – aproximativ o mie de lei în mână. Dacă sunteți un grup și doriți ghidaj în turul pe care intenționați să-l realizați acolo, atunci trebuie să vă adresați înainte Muzeului Banatului pentru a vă pune la dispoziție o astfel de persoană.
Traian Vuia va fi numit, post-mortem, Cetățean de Onoare al județului Timiș.0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !


Regulament de plasare a anunturilor