Timisul isi indreapta ochii spre turism: asfaltam drumuri si infiintam linii de transport

De Delia S. Barbu
Timisul isi indreapta ochii spre turism: asfaltam drumuri si infiintam linii de transport
Consilierii judeţeni îşi spun, în aceste zile, opinia asupra unui proiect de hotărâre ce aduce la lumină posibilităţile uriaşe ale turismului în Timiş. Pentru un acces mai bun către comorile judeţului, e nevoie -printre altele – de drumuri asfaltate şi înfiinţarea unor linii de transport noi.

Intitulat Studiu privind Strategia de Dezvoltare Spaţială a judeţului Timiş pentru domeniul ţintă – Turism, proiectul îşi propune să încurajeze „un turism de calitate şi durabil în Timiş”. Între priorităţi se numără reabilitarea şi modernizarea infrastructurii de transport pentru un mai bun acces la obiectivele turistice, sprijinirea de către autorităţile locale a unor localităţi pentru a devenii staţiuni, dezvoltarea şi modernizarea infrastructuri turistice atât de cazare cât şi de agrement şi servicii conexe, refacerea şi protejarea patrimoniului cultural-istoric şi valorificarea lui în turism, dezvoltarea şi promovarea unor trasee turistice care să pună în valoare atât obiectivele naturale cât şi pe cele antropice, amenajarea, echiparea şi dezvoltarea zonelor de agrement şi a pădurilor de agrement în vederea dezvoltării ecoturismului şi turismului de weekend, valorificarea superioară a izvoarelor minerale existente la nivelul judeţului Timiş, dezvoltarea agroturismului ca alternativă pentru revigorarea acelor localităţi rurale ce dispun de resurse turistice specifice, dar şi calificarea personalului care lucrează în turism.

„Pe ansamblu, capacităţile de cazare existente nu sunt valorificate decât în mică măsură. Turismul practicat în judeţ este în prezent unul de afaceri, concentrat în special în centrele comerciale (cum este Timişoara) şi care a dus la creşterea numărului de unităţi de cazare de rang înalt. Pe de altă parte, turismul rural (şi în special agroturismul) este slab dezvoltat cu toate că în zona estică şi sud-estică a judeţului există potenţial agroturistic datorită munţilor Poiana Ruscă şi a dealurilor Lipovei şi Făgetului”, se arată în proiectul de hotărâre. În judeţul Timiş, unităţile administrativ-teritoriale cu resurse naturale şi antropice mari şi foarte mari care au probleme ale infrastructurii turistice sunt oraşele Făget şi Sânnicolau Mare, Banloc, Cenad, Criciova, Fârdea, Margina, Ohaba Lungă, Pietroasa, Ştiuca. Promovarea turismului de sporturi extreme şi aventură, a turismului de echitaţie, de vânătoare şi pescuit, amenajarea de structuri turistice de primire şi echipare tehnică în puncte cheie de-a lungul traseelor turistice şi a arterelor rutiere de tranzit fac parte dintre obiectivele de dezvoltare a acestui segment în Timiş. Proiectul de hotărâre va fi supus votului în următorul plen al Consiliului Judeţean Timiş din această lună.

 0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !