Timisul e pregatit pentru iarna, cel putin pe hartie. Verificari la utilajele de deszapezire

De Adrian Panduru
1Comentariu
Timisul e pregatit pentru iarna, cel putin pe hartie. Verificari la utilajele de deszapezire
© Tion: Timisul e pregatit pentru iarna, cel putin pe hartie
Timișul este pregătit pentru iarnă! Pe hârtie, sigur. Cel puțin așa spune prefectul județului, Mircea Băcală, care a prezentat o centralizare a dotărilor pe care le au localitățile pentru a se lupta cu zăpada pe drumurile din cel mai vestic județ al țării.

Iarna pe drumurile din Timiș va fi cu zăpadă pe margine, nu pe asfalt. Cel puțin așa reiese din ceea ce au raportat cei care se vor ocupa de deszăpezire. Totuși, prefectul se gândește să formeze o comisie care să verifice aceste date în teren, dacă există respectivele utilaje și stocul de material antiderapant.

Conform centralizării oficiale, 42 de localități din Timiș au contracte de deszăpezire încheiate, iar în alte 50 de unități administrative-teritoriale activitatea de deszăpezire se va desfășura cu mijloace de intervenție proprii. Șapte dintre localitățile Timișului au contracte care vor fi semnate sau în curs de licitare cu firmele de deszăpezire.

La nivelul județului Timiș, în localități, sunt 179 de utilaje de intervenție proprii, motoexcavatoare, iar stocul de material antiderapant ajunge la 1.203 tone (nisip), iar sarea – 81 tone. Localitățile au identificat și spații necesare pentru cei care se vor bloca în zăpadă, dacă va fi cazul, un loc unde să doarmă și resurse: ceai cald și hrană.

Timișoara are semnate contracte pe șase zone pentru deszăpezire, iar la Consiliul Județean Timiș există un acord cadru pe o perioadă de trei ani cu șase societăți, pentru deszăpezire. Aici sunt 76 autoutilaje și echipamente disponibile.

Direcția Regională de Drumuri și Poduri Timișoara a încheiat la rândul ei contracte și este pregătită pentru deszăpezire.

„Cel puțin pe hârtie suntem pregătiți pentru a interveni în caz de iarnă la nivelul județului. Dacă este necesar, împreună cu o comisie vom putea face verificări și pe teren. Să vedem dacă există aceste utilaje declarate, dacă există aceste materiale antiderapante”, a spus prefectul de Timiș, Mircea Băcală.1Comentariu

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor