Timisul are peste 600.000 de alegatori. Puteti depune cerere pentru a deveni presedinte de sectie de votare

De Adrian Panduru
2Comentarii
Timisul are peste 600.000 de alegatori. Puteti depune cerere pentru a deveni presedinte de sectie de votare
© Tion: Timisul are peste 600.000 de alegatori. Puteti depune cerere pentru a deveni presedinte de sectie de votare
Timișul are peste 600.000 de alegători înscriși în Registrul Electoral (inclusiv cetățenii ce vor împlini 18 ani până la data de 11 decembrie 2016). Autoritatea Electorală Permanentă (AEP) a făcut public și numărul minim de semnături necesar pentru susţinerea candidaturilor. De asemenea, la Timișoara se primesc cereri pentru operatori la secţiile de votare şi pentru admiterea în Corpul Experţilor Electorali – care este constituit din preşedinţii de secţii de votare şi locţiitorii acestora.

Conform Autorității Electorale Permanente, Timișul are 620.573 alegători înscriși în Registrul Electoral (inclusiv cetățenii ce vor împlini 18 ani până la data de 11 decembrie 2016). Pentru cei care vor să-și depună candidaturile la Senat sau Camera Deputaților pentru alegerile din 11 decembrie 2016, trebuie să știe că 6.205 este numărul minim de semnături necesar pentru susținerea candidaturilor în Timiș.

„Menționăm că datele referitoare la numărul total de cetățeni cu drept de vot înscriși în Registrul electoral sunt într-o continuă modificare, fiind actualizate prin operațiuni curente efectuate de primari, prin importuri de date de la Direcția pentru Evidența Persoanelor și Administrarea Bazelor de Date și de la Direcția Generală de Pașapoarte”, transmite AEP.

În vederea organizării alegerilor pentru Senatul României şi Camera Depuţaţilor, care vor avea loc în data de 11 decembrie 2016, Autoritatea Electorală Permanentă primeşte cereri pentru operatori la secţiile de votare şi pentru admiterea în Corpul Experţilor Electorali – care este constituit din preşedinţii de secţii de votare şi locţiitorii acestora.

Modelul cererii de admitere, pentru fiecare opţiune, se găseşte pe pagina de internet a Primăriei Municipiului Timisoara.

Persoanele care doresc să fie operatori trebuie să aibă cetăţenia română şi domiciliul în România, să cunoască limba română, scris şi vorbit, să aibă minimum 18 ani împliniţi, să aibă capacitate deplină de exerciţiu, să fi absolvit învățământul general obligatoriu şi să aibă cunoştințe de bază în tehnologia informației.

Cererile se vor depune, începând din 22 septembrie până în 20 octombrie 2016 la biroul teritorial al Autorităţii Electorale Permanente din incinta Prefecturii Judeţului Timiş sau la Primăria Municipiului Timişoara, camera 103, zilnic între orele 9 – 14.

Persoanele care au fost nominalizate şi au participat la alegerile locale din iunie 2016 în calitate de preşedinţi/locţiitori sau operatori la secţiile de votare nu trebuie să mai depună cerere, fiind incluşi automat în baza de date şi vor participa la selecţia pentru desemnarea persoanelor pentru alegerile din 11 decembrie 2016.

Persoanele care nu au deţinut niciodată una din aceste două funcţii vor completa cererea pentru admitere la examen. Cererile vor fi însoţite de copiile actului de identitate şi diplomei de studii.

Cei care sunt în baza de date şi nu vor să participe la alegerile din 11 decembrie 2016 vor depune cerere de suspendare la Autoritatea Electorală Permanentă.2Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor

Regulament de plasare a anunturilor