Timişul are o nouă hartă a judeţului

5Comentarii
Timişul are o nouă hartă a judeţului
Compania austriacă Schubert&Franzke, în colaborare cu CJ Timiş au pus la punct o nouă hartă a judeţului, documentul fiind actualizat la nivelul lunii ianuarie 2009.

Documentul este disponibil atât sub formă fizică, pe suport de hârtie dar şi în format digital, accesabilă de pe pagina de internet a CJT, la adresa www.cjtimis.ro , într-un tab existent în partea de sus a site-ului.

Harta judeţului Timiş, în 500 de exemplare, pe suport de hârtie, a fost acordată gratuit Consiliului Judeţean. Alte 500 de exemplare au fost oferite de producător către firmele timişene, tot gratuit. Harta oferită de CJT a ajuns la toate primăriile şi şcolile din judeţ. Producătorul acesteia este lider în Europa de Est şi Centrală în domeniul producţiei hărţilor de specialitate. Sediul din România al companiei este situat în Cluj, obiectivul firmei este realizarea de hărţi ale tuturor judeţelor României, la o scară de 1 la 200.000.

Harta Timişului a fost realizată în aşa fel încât să fie un produs prietenos, uşor de utilizat de către turistul de rând, în aşa fel încât acesta să se poată orienta uşor. Harta prezentată de austrieci este realizată în format digital, în colaborare cu Agenţia Naţională de Cadastru şi Publicitate Imobiliară, de unde compania producătoare a şi achiziţionat ortofotoplanurile care au stat la baza întocmirii documentului.

Pe noua hartă se regăsesc toate localităţile, din punct de vedere al exactităţii se merge până la nivel de zonă, sunt cuprinse în document inclusiv bisericile sau catedralele. Harta a fost realizată în parteneriat cu Consiliul Judeţean, în acest sens fiind semnată şi o convenţie prin care CJT devine partener oficial. Actualizarea hărţii se va face la doi, trei ani.

Documentul este realizat în format GIS, în viitor se va putea merge până la detalierea fiecărei localităţi până la nivel de număr de casă. Deocamdată, detalierea la acest nivel este disponibilă doar pentru Timişoara.5Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor

Regulament de plasare a anunturilor