Timişul are centru de intervenţii în caz de inundaţii

Timişul are centru de intervenţii în caz de inundaţii
Timişul beneficiază de un centru modern de intervenţii în domeniul situaţiilor de urgenţă. Mai bine spus, de miercuri, sediul Centrului Regional şi Transfrontalier de prevenire şi Intervenţie în caz de Inundaţii a devenit funcţional. 

Urmează ca în perioada următoare să fie predate şi utiliajele specializate, achiziţionate de Consiliul Judeţean Timiş. Proiectul a fost finanţat de către Uniunea Europeană prin Programul Phare 2004 Cooperare Transfrontalieră România–Ungaria şi are o valoare totală de 850.000 euro. Partenerii Consiliului Judeţean Timiş în acest proiect sunt Societatea de Utilitate Publică „Agenţia de Dezvoltare Euroregională Dunăre – Criş – Mureş-Tisa”, Consiliul Judeţean Arad, Consiliul Judeţean Bihor, Direcţia Apelor Banat Timişoara şi Direcţia Apelor Crişuri Oradea. Prin implementarea proiectului s-a reuşit reabilitarea infrastructurii sediului „Centrului Regional, acesta fiind amenajat pe un amplasament (proprietate a Consiliului Judeţean Timiş), situat la 2 kilometri de municipiului Timişoara, pe partea dreaptă a DJ 595, în zona fostului depozit de muniţii al unităţii militare de la Giroc. În urma reabilitării au fost realizate spaţii corespunzătoare pentru birourile destinate activităţilor tehnice şi administrative, spaţii de garare pentru vehicule specializate, spaţii de depozitare pentru dotări şi echipamente specifice intervenţiilor în caz de inundaţii, utilităţile necesare şi căile de acces. Se pare că ploile din ultimele zile au luat puţin pe nepregătite autorităţile, la sediul centrului urmând să fie terminat şi sistemul de canalizare, acesta preluând şi apele pluviale. Tot prin proiect, în vederea funcţionării Centrului au fost achiziţionate un autoturism de teren, 2 autocamioane de transport persoane şi echipamente, o autocisternă pentru transportul apei potabile, 4 bărci cu motor din fibră de sticlă şi 2 bărci cu motor gonflabile, o motopompă de 1.000-1.100 mc/h cu ponton plutitor, 2 motopompe cuplate la un motor de 1.800-2.400 mc/h cu ponton plutitor, 3 motopompe de 1.000 l/min, 3 motopompe de 1.400 l/min şi 5 motopompe de 900 l/min, un sistem de colectare a substanţelor poluante, echipamente radio cu staţii mobile portabile şi fixe, semnalizări şi telecomunicaţii, sistem de monitorizare şi supraveghere video, 2 echipamente de scafandru, costume impermeabile, cizme cauciuc, colaci şi veste de salvare, etc. Toate acestea, inclusiv Centrul vor fi preluate de Inspectoratul local pentru Situaţii de Urgenţă, acesta urmând să se ocupe şi de buna funcţionare a locaţiei şi a utilajelor. Perfecţionarea profesională a unor formatori români pentru activităţi specifice de cooperare regională şi transfrontalieră în domeniul intervenţiilor pentru situaţii de urgenţă.0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !