Timişul are angajaţi mulţi, dar salariile plătite sunt mai mici

Timişul are  angajaţi mulţi, dar salariile plătite sunt mai mici
Locul doi pe ţară. Timişul se poate mândri cu cei mai mulţi angajaţi din România, după Bucureşti. Datele Oficiului Regional de Statistică Timiş arată că în luna februare în judeţul nostru erau angajate 205.416 persoane, pe primul loc situându-se Bucureştiul, la mare distanţă, cu 885.103 angajaţi.

Pe trei se situează Clujul, cu 196.339 de persoane cu locuri de muncă. În mare parte, acest clasament prezintă şi gradul de dezvoltare a diferitor regiuni, acolo unde sunt locuri de muncă mai multe sunt, de obicei, şi cele mai importante investiţii în domeniul economic. Timişul se situează pe locul doi şi din punct de vedere a fondului total de salarii nete, cu peste 290 de milioane de lei utilizaţi pentru plata salariilor în feburarie. Din nou Bucureştiul domină şi acest clasament, cu peste 1,6 miliarde de lei. Situaţia nu mai este la fel de roză în ceea ce priveşte salariul net pe angajat. Judeţul nostru se situează numai pe locul 6, cu 1414 lei. Cel mai mult s-a plătit în Bucureşti, 1.915 lei salar mediu pe angajat, urmat de Ilfov, cu 1.619 lei, şi Gorj, cu 1.478 lei. Media pe ţară a fost de 1.411 lei, aşadar Timişul se încadrează perfect în această valoare.0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !