Timişorenii vor putea cumpăra locuinţele ANL

16Comentarii
Timişorenii vor putea cumpăra locuinţele ANL
Conducerea Primăriei Timişoara a iniţiat un proiect de hotărâre privind trecerea blocurilor ANL închiriate tinerilor, de pe Miloia, din proprietatea publică a municipiului în proprietatea privată a statului, pentru a putea fi vândute, anul viitor, chiriaşilor care vor să le cumpere.

Blocurile construite prin Agenţia Naţională pentru Locuinţe vor rămâne în administrarea consiliului local, după trecerea din proprietatea publică a municipiului Timişoara în proprietatea privată a statului, în vederea vânzării ulterioare a apartamentelor către chiriaşi, la cererea acestora. Legea 89 din 2008, pentru modificarea şi completarea Legii 152 din 1998, privind înfiinţarea ANL, prevede ca, după o perioadă de cinci ani de la repartizarea apartamentelor, chiriaşilor să li se asigure oportunitatea de a-şi cumpăra locuinţele. La Timişoara vor putea fi vândute, în primă fază, 72 de apartamente cu o cameră şi 24 de apartamente cu două camere în blocul de locuinţe B1 de pe strada Miloia, sc. A şi B, repectiv blocul B2 de pe Miloia, care are 18 apartamente cu o cameră şi şase cu două camere. Unii dintre chiriaşi vor avea cinci ani de la repartizare luna aceasta, iar ceilalţi în februarie 2009. Vânzarea se va face anul viitor, pentru că trebuie parcurse mai multe etape, iar procedurile sunt greoaie. După aprobarea proiectului, cei care stau în aceste locuinţe trebuie să opteze dacă le cumpără sau rămân în continuare în chirie. În cazul celor care vor să devină proprietari, legea spune că autorităţile locale sunt cele care stabilesc valoarea locuinţelor, în baza unei evaluări realizate de o persoană fizică sau juridică autorizată, dar valoarea nu poate fi mai mică decat preţul de inventar actualizat. Problema este că apartamentele trebuie cumpărate cu banii jos şi nu oricine are acest drept, potrivit legii, ci doar cei… al căror venit mediu pe membru de familie nu depăşeşte dublul salariului mediu brut pe economie, la data vânzării. Locuinţele cumpărate de chiriaşi nu vor putea fi înstrăinate timp de cinci ani. Banii obţinuţi din vânzare nu vor merge la bugetul local, ci tot la ANL, pentru noi construcţii de locuinţe pentru tineri, destinate închirierii.16Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor