Timişorenii vor călători cu cardul din ianuarie

12Comentarii
Timişorenii vor călători cu cardul din ianuarie
De anul viitor, din ianuarie, timişorenii vor călători cu mijloacele de transport în comun folosind un card pe care îl vor valida la urcarea în vehicul. Miercuri a avut loc recepţia primei etape de implementare a sistemului de ticketing, care va intra în probe timp de două luni.

Primii care vor testa noul sistem, pe bază de card, vor fi cei 1.500 de angajaţi ai Regiei Autonome de Transport Timişoara, a declarat directorul acesteia, Ioan Goia. Sistemul este unul foarte complex: pe lângă trecerea la carduri reîncărcabile şi portofele electronice, care pot fi “umplute” cu un anumit număr de bilete de călătorie, tramvaiele, troleibuzele şi autobuzele sunt urmărite prin GPS, ceea ce permite suplimentarea vehiculelor atunci când e aglomeraţie şi o bună monitorizarea a acestora, iar în staţii au început deja să fie montate panouri electronice de afişaj, de unde călătorii vor putea afla exact cât timp mai au de aşteptat până la sosirea mijlocului de transport în comun. Biletele nu vor fi eliminate deocamdată, cei care sunt reticenţi la carduri, de exemplu pensionarii, le vor putea folosi în continuare. Miercuri, primarul Gheorghe Ciuhandu, împreună cu directorul RATT, Ioan Goia, şi reprezentanţii firmelor implicate în proiect, au prezentat noul sistem.

Fără călători frauduloşi?
Timişorenii vor primi cardurile personalizate din 15 ianuarie, la zece ghişee RATT, unde le vor putea şi reîncărca. Pe aceste carduri este înregistrat, de fapt, tipul de abonament pentru care optăm. Primul card, tichetul propriu-zis, este gratuit, dar, în cazul în care posesorul îl pierde sau îl deteriorează, acesta va trebui să plătească 5 lei pentru a-l obţine pe al doilea. Cardul trebuie obligatoriu validat la urcarea în mijlocul de transport, la unul din aparatele montate în vehicul, pentru că, în caz contrar, călătorul va fi amendat. Controlorii vor fi dotaţi cu cititoare speciale de carduri şi nimeni nu va scăpa de sancţiuni, pentru că noul sistem permite inclusiv contabilizarea numărului de călători care urcă în vehicul sau coboară, date care vor fi transmise la dispeceratul central de la fostul sediu ACR de pe Intrarea Doinei, şi se va şti exact câţi dintre ei şi-au validat cardurile. Astfel vor fi gestionate mult mai bine subvenţiile primite de Regia de transport de la municipalitate, speră autorităţile.
Valoarea Sistemului integrat pentru eficientizarea încasărilor şi cheltuielilor la RATT se ridică la 4,1 milioane euro.12Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor