Timişorenii sunt chemaţi la dezbatere pe teme de mediu!

7Comentarii
Timişorenii sunt chemaţi la dezbatere pe teme de mediu!
Timişoara - Sunteţi de acord ca primăria să vă întreţină spaţiul verde din faţa casei, iar apoi să vă pună la plată? Dar să va oblige să distrugeţi buruienile? Municipalitatea va organiza, joi, o dezbatere pe tema Regulamentului de mediu, care cuprinde mai multe astfel de prevederi.

Regulamentul privind factorii de mediu din zona metropolitană Timişoara are o mulţime de puncte care au iscat deja nemulţumiri înainte ca acesta să fie aprobat prin hotărâre de consiliu local. De exemplu, acesta prevede ca timişorenii să fie obligaţi să amenajeze şi să întreţină zonele verzi publice pe care le au la stradă, în faţa caselor. Nerealizarea acestor lucrări va conduce la efectuarea lor prin grija primăriei, cu recuperarea ulterioară a contravalorii lor de la proprietarii imobilului. Aceeaşi obligaţie este prevăzută referitor la distrugerea buruienilor de pe spaţiile verzi, “în special cele cu potenţial alergen”. Timişorenii vor răspunde contravenţional dacă nu efectuează “la timp”, se arată în regulament, lucrări de întreţinere (cosit, tuns gard viu, udat, prăsit, plivit, fertilizat, tratamente fitosanitare) la zonele verzi limitrofe imobilelor sau blocurilor de locuinţe, până la limita carosabilului, prin mijloace proprii sau prin firme specializate. La fel, dacă nu efectuează tratamente pentru combaterea muştelor, a ţânţarilor sau a bolilor dăunătoare la plante, primăria se va ocupa de aceste lucruri, oamenii fiind obligaţi să suporte contravaloarea lucrărilor. În altă ordine de idei, timişorenii vor fi obligaţi, prin acelaşi regulament, să-şi înregistreze animalele la primărie, într-un Registru al animalelor de companie. În plus, oamenii nu vor mai avea voie să ţină mai mult de două animale într-un apartament de bloc. La capitolul zgomot, regulamentul prevede interzicerea claxonatului, “în special la nunţi, botezuri, la porţile întreprinderilor şi cu alte ocazii”, dar şi amenzi pentru ambalarea în exces a motoarelor. Dezbaterea publică pe tema Regulamentului de mediu va avea loc joi, 13 noiembrie 2008, de la ora 15, în sala de consiliu a primăriei. Materialul este afişat la sediul municipalităţii, dar poate fi studiat şi pe site-ul www.primariatm.ro. Cei interesaţi pot veni cu propuneri la Biroul Relaţii Publice al primăriei, în format electronic – la adresa adrians@primariatm.ro, sau prin fax, la nr. 0256/ 204.886.7Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor