Timisorenii si-au aruncat electrocasnicele vechi pentru a castiga premii!

3Comentarii
Timisorenii si-au aruncat electrocasnicele vechi pentru a castiga premii!
Televizoare, calculatoare, radiouri, aspiratoare, frigidere şi alte aparate vechi şi care nu mai funcţionează au scos sâmbătă timişorenii din case. La Timişoara a fost organizată o nouă acţiune de colectare a deşeurilor electrice, electronice şi electrocasnice (DEEE). Cei care au aruncat aparatele uzate pot câştiga luni premii!

Sâmbătă a avut loc o nouă ediţie a campaniei „Locul deşeurilor nu este în casă. Trimite-le la plimbare!”, organizată de Primăria Timişoara şi Asociaţia Română pentru Reciclare RoRec.

Timişorenii au avut ocazia să scape de echipamentele electrice şi electronice de care nu mai aveau nevoie, vechi sau defecte. Pentru ca lumea să nu se deplaseze prea mult, în cartierele Timişoarei au fost mai multe puncte de colectare unde au putut fi predate aceste deşeuri. Per total, în oraş au fost 18 puncte de colectare provizorii, majoritatea la şcoli. Acţiunea s-a desfăşurat între orele 10.00-14.00. Tot sâmbătă, timişorenii au putut să scape şi de DEEE-urile mari, echipamentele voluminoase fiind preluate direct de la domiciliul lor, în urma unei comenzi telefonice.

Dacă la unele puncte de colectare nu prea s-a înghesuit lumea, la altele s-a adunat câte un camion de televizoare, monitoare, radiouri, combine muzicale, aspiratoare şi alte aparate. Cantităţi mai mari s-au adunat, de exemplu, la punctele de colectare de la Colegiul Bănăţean, de Generală 12 şi Generală 19. „Încă nu se ştie exact cantitatea de deşeuri adunată, luni vom avea o situaţie, pentru că, pe lângă echipamentele depozitate la cele 18 puncte de colectare din oraş, altele s-au adunat pe parcursul zilei de la cetăţeni de acasă, de exemplu frigidere şi combine frigorifice”, a afirmat şeful Serviciului Protecţia Mediului de la primărie, Adrian Bere, care s-a declarat mulţumit de modul în care a decurs acţiunea.

Singurele probleme, a afirmat Bere, au fost cu romii… care au încercat să plece cu o parte din aparatele electrocasnice, de exemplu pe Bulevardul Tinereţii. „Deşeurile erau depozitate pe Tinereţii, colţ cu Văcărescu, pentru a putea fi ridicate, iar romii au încercat să ia aparatele cu poliţişti comunitari de faţă. Am chemat echipa de intervenţie a Poliţiei Comunitare”, a explicat reprezentantul primăriei.

Persoanele care au aruncat sâmbătă deşeurile au primit în schimb taloane cu care vor putea participa la o tombolă cu premii. În joc sunt 100 de premii, constând în aparate electronice Philips: DVD Playere, MP3 Playere, DVD-uri portabile, MP4 Playere şi rame foto digitale. Tragerea la sorţi a câştigătorilor va fi luni, 29 noiembrie, la ora 10.00, în sala de consiliu a Primăriei Timişoara.

De la punctele de colectare din Timişoara, deşeurile au fost duse la Centrul de colectare RoRec din comuna Săcălaz, de unde vor fi transportate la o fabrică de reciclare din Buzău, au afirmat reprezentanţii municipalităţii.

A. S.3Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor