Timisorenii pot fi scutiti de impozit daca isi renoveaza locuinta

3Comentarii
Timisorenii pot fi scutiti de impozit daca isi renoveaza locuinta
Timişorenii pot beneficia de scutire de la impozitul datorat pentru locuinţă şi în 2011, dacă realizează anumite lucrări de îmbunătăţire a imobilului.

Lucrările pentru care se oferă scutire de impozit sunt următoarele: înlocuirea tâmplăriei exterioare cu tâmplărie din geam termopan; înlocuirea acoperişurilor tip terasă cu acoperişuri tip şarpantă sau refacerea acoperişurilor vechi tip şarpantă; realizarea de izolaţii termice şi hidro la faţade şi terase; refacerea faţadelor imobilelor (îndepărtarea placajelor care se desprind de pe faţade şi înlocuirea cu alte placaje noi, fie îndepărtarea completă a placajelor şi astuparea rosturilor cu spumă, retencuire, zugrăvire, alte soluţii tehnice cât şi refacerea faţadelor unde există tencuială şi ornamente).

Scutirea se acordă în proporţie de 100% pentru acei timişoreni care au realizat si finanţat lucrarea de reabilitare exclusiv din surse proprii, şi în proporţie de 20% pentru acei timişoreni care au intrat în programul guvernamental de reabilitare termică a locuinţei.

Facilitatea oferită de Primăria Timişoara este valabilă doar pentru locuinţa de domiciliu, potrivit cărţii de identitate.

De asemenea, după terminarea lucrării, persoanele care solicită scutirea trebuie să depună documente justificative: copii de pe facturi şi chitanţe fiscale, copii de pe buletinele de identitate ale proprietarilor cu adresa de domiciliu, copie după autorizaţia de construire (dacă este cazul), extras de carte funciară în extenso, nu mai vechi de 30 de zile, în copie, iar pentru asociaţiile de proprietari, tabel cu persoanele care fac parte din asociaţia de proprietari, semnat şi ştampilat de către administrator, precum şi fotografii realizate înainte şi după finalizarea lucrărilor.

Contribuabilii beneficiază de această facilitate, în cazul în care la data depunerii dosarului nu figurează în evidenţele fiscale ale Primăriei Timişoara cu datorii.

B.A.M.3Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor

Regulament de plasare a anunturilor