Timişorenii plătesc impozite majorate de săptămâna viitoare

2Comentarii
Timişorenii plătesc impozite majorate de săptămâna viitoare
Începând din 11 ianuarie 2010, Primăria Timişoara va încasa taxele şi impozitele pe clădiri, terenuri şi mijloace de transport. Noul an aduce o majorare de 14 procente la impozite. Timişorenii îşi pot plăti amenzile şi alte taxe din această săptămână.

Contribuabilii îşi pot achita dările la ghişeele primăriei, la oficiile poştale din oraş sau on-line, accesând site-ul Direcţiei Fiscale a Municipiului Timişoara, www.dfmt.ro. „Taxele şi impozitele se achită din 4 ianuarie, problema se pune vizavi de impozitele pe clădiri, terenuri şi mijloace de transport, adică acele impozite la care stabilim debite anticipat şi în acest caz începem lucrul cu publicul din 11 ianuarie. Până atunci se încasează deja amenzile, taxele de timbru şi alte taxe pentru care nu trebuie calculate debite anticipat”, a declarat şeful Direcţiei Fiscale, Adrian Bodo. Pentru plata cu anticipaţie, până la 31 martie, a impozitelor pe clădiri, terenuri şi mijloace de transport, datorate pentru întregul an, contribuabilii persoane fizice beneficiază de o reducere de 10 la sută.

Şi cum scumpirile se ţin lanţ la început de an, nici impozitele pe anul 2010 nu fac excepţie. Impozitele vor fi majorate cu 14 procente, au explicat oficialii municipalităţii timişorene. „În conformitate cu hotărârea de guvern adoptată în luna octombrie, prin care baza de impozitare a fost majorată cu 20 la sută, efectul asupra impozitelor şi taxelor locale este de fapt de 14 la sută. Noi am avut faţă de aceea bază, în fiecare an o majorare cu 6 la sută. Prin urmare, creşterea efectivă este de 14 procente”, a adăugat Bodo.

Lucrările la noul sediu al Direcţiei Fiscale, care trebuia să asigure condiţii mai bune atât pentru contribuabili, cât şi pentru angajaţii Direcţiei, înghesuiţi prin birouri, nu au fost încă finalizate. Este vorba de clădirea de pe strada Mihai Eminescu, de lângă BancPost şi actualul sediu al Primăriei Timişoara, aflată în curs de amenajare. Directorul Direcţiei Fiscale, Adrian Bodo, speră ca mutarea în noul sediu să aibă loc la sfârşitul lunii februarie, ultimul termen prezentat de constructor.2Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

versiunea HTML a comentariilor