Timisorenii, invitati sa vada „Grasani in fusta”

Reactualizat la:
Timisorenii, invitati sa vada „Grasani in fusta”
Teatrul German de Stat din Timişoara pregăteşte o nouă producţie. Este vorba despre spectacolul „Grăsani în fustă” de Nicky Silver, în regia Simonei Vintilă, a cărui premieră va avea loc duminica viitoare.

Nicky Silver abordează în piesele sale pline de inspiraţie şi umor teme cum ar fi relaţiile familiale absurde, relaţiile homosexuale sau incestul. În 1991, autorul şi-a dobândit un renume cu farsa „Grasani in fusta”. Acţiunea piesei se concentrează pe relaţia dintre o mamă şi fiul ei, singurii supravieţuitori ai prăbuşirii unui avion pe o insulă pustie, unde se vor hrăni din trupurile celorlalţi pasageri decedaţi. Este adusă în atenţia publicului o poveste despre incest şi apoi crimă, dar partea finală, a cărei acţiune are loc într-o clinică de psihiatrie, imaginează un deznodământ între realitate şi iluzie.

Premiera piesei „Grasani in fusta” va avea loc duminică, în 16 mai, de la ora 19, la Teatrul German de Stat Timisoara (TGST), iar următoarea reprezentaţie este programată pentru 20 mai, de la ora 19. Interpretează actorii Horia Săvescu, Isolde Cobeţ, Dirk Linke şi Ina Ionescu, alternativ cu Anne-Marie Waldeck. De decor şi costume s-a ocupat George Petre, iar proiecţia video a fost creată de Cosmin Ţiglar. Spectacolul va fi tradus în limba română.

Proiectul se desfăşoară în cadrul programului TGST „Rândul întâi”, pentru promovarea tinerilor creatori, realizat cu sprijinul Consiliului Local Timisoara, al Institutului pentru Relaţii Externe din Stuttgart şi al Fundaţiei pentru Cultura Şvabilor Dunăreni din Landul Baden-Württemberg
Regulament de plasare a anunturilor