Timisorenii, interesati de cardul european de asigurat

De D.S.B.
Reactualizat la:
Timisorenii, interesati de cardul european de asigurat
Tot mai mulţi timişoreni se adresează Casei Judeţene de Asigurări de Sănătate pentru a-şi obţine cardul european de asigurări. Apropierea vacanţelor de vară şi planurile de concediu coincid, în ultimii ani, cu creşterea solicitărilor privind aceste acte.

„Tot mai mulţi timişeni decid să îşi obţină cardul european de asigurări atunci când plaecă în concedii, iar dovada o reprezintă numărul crescut de solicitări. În primele patru luni ale acestui an am înregistrat peste 5000 de cereri, iar numărul lor creşte înainte de vacanţa de vară. Noi recomandăm celor interesaţi de obţinerea acestui act să nu aştepte până în ultimul moment ca să îl obţină, mai ales că – se tipâresc la Bucureşti – durata de aşteptare ajunge la 10 zile lucrătoare”, precizează Oana Răchitan, purtător de cuvânt al Casei Judeţene de Asigurări de Sănătate Timiş. Conform acesteia, pentru obţinerea cardului, persoana asigurată trebuie să depună o cerere şi copii după actele de identitate sau certificatele de naştere ale persoanelor sau copiilor pentru care se solicită actele. Cardul este valabil 6 luni şi se poate folosi în călătoriile din afara ţării, pentru servicii medicale de urgenţă. „Cardul este valabil în ţările Uniunii Europene , cu care România are încheiate acorduri de sănătate şi se eliberează în 10 zile lucrătoare. Cei care îşi amintesc în ultimul moment de acest act, pot obţine în locul lui un certificat de la Casa de Asigurări de Sănătate Timiş. Programul CJAS Timiş este de luni până vineri, între orele 8-16. Cei care doresc mai multe informaţii pot intra pe site-ul www.cjastm.ro”, a mai precizat Oana Răchitan.0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !


Regulament de plasare a anunturilor