Timişorenii cer trotuare refăcute şi semafoare funcţionale!

8Comentarii
Timişorenii cer trotuare refăcute şi semafoare funcţionale!
Timişoara – Locuitorii din Consiliul consultativ de cartier Circumvalaţiunii-Torontalului solicită primăriei reparaţii la trotuare, lărgiri de străzi, realizarea de parcări, modernizarea pieţei din Dacia şi chiar investiţii la fostul cinematograf Dacia.

Membrii Consiliului consultativ de cartier Circumvalaţiunii-Torontalului au avut, recent, o nouă întâlnire, la care au participat şi reprezentanţi ai primăriei, la Şcoala Generală nr. 18. Oamenii au analizat activitatea din acest an a consiliului, şi-au spus problemele şi au stabilit propunerile de investiţii pentru 2009, care vor fi înaintate municipalităţii. Consiliul de cartier a solicitat, în planul de lucrări pentru 2009, repararea trotuarelor degradate de pe Calea Torontalului, străzile Timiş, Amforei, Ulmului, Teiului şi bulevardul Cetăţii. Oamenii mai cer lărgirea străzii Zborului, prin diminuarea trotuarelor, în vecinătatea fostului cinematograf Dacia, şi punerea în funcţiune a semafoarelor de la intersecţia străzii Circumvalaţiunii cu Zborului. Cetăţenii au solicitat, de asemenea, parcări ecologice pe strada Ulmului şi înlocuirea băncilor din parcul de pe strada Constantin Stere. Reprezentanţii primăriei le-au spus oamenilor că parcul va fi refăcut şi modernizat până în primăvara anului viitor. În ceea ce priveşte arborii care prezintă pericol pentru trecători, vor fi realizate tăieri de corecţie pe strada Circumvalaţiunii.
În atenţia Biroului Hidrotehnic din primărie, cetăţenii au ridicat problema curăţării unor canale de scurgere a apei pluviale, pe străzile Brânduşei şi Libelulei, care se transformă în… lacuri atunci când plouă, iar acest lucru îngreunează circulaţia. În propunerile de investiţii pe 2009 ale locuitorilor din Circumvalaţiunii se află şi modernizarea pieţei agroalimentare din zona Dacia.

Cinematograful Dacia
A fost adusă în discuţie şi problema fostului cinematograf Dacia, aflat la ora actuală în paragină. Cetăţenii au sesizat faptul că sala fostului cinematograf este într-o stare avansată de degradare, deşi ar putea fi folosită din nou, dacă s-ar face investiţii. Dar, cum sala este proprietatea RADEF, pentru ca primăria să poată face investiţii ar trebui că aceasta să treacă în administrarea oraşului, lucru care ar putea fi realizat printr-o hotărâre de guvern. La ora actuală, există doar un proiect de ordonanţă, prin care Executivul intenţionează să modifice Legea cinematografiei, astfel încât sălile de cinema să treacă în proprietatea primăriilor, care să le administreze cu obligaţia de a face investiţii majore şi de a păstra destinaţia de cinematograf pentru o perioadă determinată.8Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor