Timisorenii cer toleranta, dar realitatea arata deseori altceva

De S.P.D.
Reactualizat la:
Expozitie la Festivalul Liceului de Arte Plastice
Expozitie la Festivalul Liceului de Arte Plastice
Case care cer ajutor, copii care cerșesc, oameni ai străzii, bătrâni singuri, femei care dau bani unor nevoiași. Imagini din cotidian, imagini dintr-o Timișoară zilnică, poze care vorbesc despre Toleranță și Intoleranță, așa cum le-au văzut liceenii de la Arte Plastice Timișoara. Toată această foto-poveste a fost prezentată, vineri după amiază, celor care au trecut pe la Nauhaus – Festivalul Liceului de Arte Plastice.

Primul proiect-pilot al Grupului Local de Acțiune din Timișoara  desfășurat sub egida Împreună pentru un Teritoriu de Coresponsabilitate! a fost prezentat, vineri, participanților la Nauhaus. Organizată de Asociația CRIES-Centrul de Resurse pentru Inițiative Etice și Solidare în parteneriat cu Liceul de Arte Plastice din Timișoara, acțiunea intitulată Toleranță si Intoleranță a prezentat în imagini ceea ce „văd” (nu numai cu obiectivul aparatului de filmat, ci și cu ochii minții) tinerii din clasele IX-XII de la Liceul de Arte Plastice despre acest subiect.

„Sunt 33 de fotografii, metafore vizuale ce ilustrează situații de toleranță sau intoleranță”, au spus reprezentanții CRIES, iar Romina Matei și Ion Goracel, invitați din partea Institutului Intercultural Timișoara au vorbit cu cei prezenți despre importanța sentimentului de toleranță și a atitutdinii de non-discriminare. ”Studii actuale arată că există încă multă discriminare în ceea ce privește populația roma”, a spus Romina Matei.

„Inițiativa este dezvoltată în cadrul proiectului Rolul dialogului social în dezvoltarea incluziunii sociale active și are ca obiectiv principal promovarea toleranței, respectului și a politeței în comunitatea timișoreana ca dimensiuni ale bunăstării sociale în orașul nostru. Toleranță și Intoleranță este o foto-poveste spusă elevii Liceului de la Arte Plastice   și propune o serie de metafore vizuale care ilustrează situații de toleranță/intoleranță, respect/dispreț, politețe/impolitețe din comunitatea noastră”, au adăugat organizatorii.

Ideea proiectului a fost propusă de membrii Grupului Local de Actiune (GLA) Timișoara ca răspuns la rezultatele procesului de consultare a timișorenilor referitor la viziunea lor despre bunăstarea socială. Indicatorul Politețe, Respect, Toleranță este unul dintre indicatorii de bunăstare care a adunat un număr important de criterii exprimate de cetățeni.0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !


Regulament de plasare a anunturilor