Timisorenii care fac lucrari de constructii fara autorizatie la cladirile istorice risca inchisoarea

3Comentarii
Timisorenii care fac lucrari de constructii fara autorizatie la cladirile istorice risca inchisoarea
Închisoare de la 3 luni la 3 ani sau amenzi cuprinse între 1.000 şi 5.000 de lei riscă cei care execută lucrări fără autorizaţie la clădirile istorice din Timişoara.

Tot sancţiuni usturătoare, între 1.000 şi 100.000 de lei, riscă persoanele care nu respectă prevederile în vigoare în domeniul construcţiilor.

Pentru o mai bună informare a timişorenilor, Poliţia Locală a făcut publică seria infracţiunilor şi contravenţiilor în ceea ce priveşte legislaţia referitoare la construcţii.

Constituie infracţiuni şi se pedepsesc cu închisoare de la 3 luni la 3 ani sau cu amendă de la 1.000 de lei la 5.000 de lei: executarea, fără autorizaţie de construire sau de desfiinţare, ori cu nerespectarea prevederilor acesteia, a lucrărilor de construire, reparare, protejare, restaurare, conservare, precum şi orice alte lucrări, indiferent de valoarea lor, ce urmează a fi efectuate la construcţii reprezentând monumente şi ansambluri istorice, arheologice, de arhitectură, artă sau cultură, inclusiv cele din zonele lor de protecţie. La fel şi continuarea executării lucrărilor după ce organele de control competente au dispus, potrivit legii, oprirea acestora, întocmirea ori semnarea proiectelor tehnice, precum şi a documentaţiilor tehnice – D.T. pentru autorizarea executării lucrărilor de construcţii pentru alte specialităţi decât cele certificate prin diploma universitară şi refuzul emiterii certificatului de urbanism.

Se consideră contravenţii şi sunt sancţionate cu sume între 1.000 şi 100.000 de lei: executarea sau desfiinţarea, totală ori parţială, fără autorizaţie, a lucrărilor prevăzute; aprobarea furnizării de utilităţi urbane, ca urmare a executării de lucrări de branşamente şi racorduri la reţele pentru construcţii noi neautorizate; menţinerea după expirarea termenului prevăzut prin autorizaţie sau după terminarea lucrărilor autorizate ori adaptarea în alte scopuri faţă de cele prevăzute în autorizaţie a construcţiilor, lucrărilor şi amenajărilor cu caracter provizoriu; nerealizarea lucrărilor de curăţare, amenajare ori degajare, după caz, a amplasamentului şi/sau a terenurilor adiacente ocupate temporar pe durata execuţiei, odată cu încheierea lucrărilor de bază; împiedicarea ori sustragerea de la efectuarea controlului etc.

Totodată, conform hotărârilor locale, riscă sancţiuni între 500 şi 1.000 de lei proprietarii şi locatarii care nu întreţin curăţenia în imobilele în care locuiesc, anexele şi împrejurimile acestora.

Lista completă a infracţiunilor şi contravenţiilor poate fi găsită pe www.polcomtim.ro.

C.C.3Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor

Regulament de plasare a anunturilor