Timisorenii au stabilit un nou record la plata impozitelor

4Comentarii
Timisorenii au stabilit un nou record la plata impozitelor
Un număr record de timişoreni şi-au plătit impozitele şi taxele locale în prima zi de încasări. Pe la ghişeele Direcţiei Fiscale şi ale oficiilor poştale din Timişoara au trecut, luni, nu mai puțin de 6.000 de persoane, care au adus la bugetul local un milion de lei.

Atât numărul de timişoreni care şi-au plătit taxele şi impozitele într-o singură zi, cât şi suma încasată reprezintă un record comparativ cu anii precedenți, susțin reprezentanții Primăriei Timișoara.

Vă reaminitim că în acest an fiscal se menţin cotele, valorile impozabile, impozitele în sume fixe, precum şi facilităţile stabilite în 2009.

Reamintim însă și că anul trecut a fost modificat Codul Fiscal, iar în cazulpersoanelor fizicece deţin înproprietate mai multe clădiri a fost majorat impozitului pe clădiri datorat pentru clădirile deţinute în plus faţă de cea de la adresa de domiciliu.
Astfel, persoanele fizice care au în proprietate două sau mai multe clădiri datorează un impozit pe clădiri majorat cu 65% pentru prima clădire în afara celei de la adresa de domiciliu, cu 150% pentru a doua clădire și cu 300% pentru a treia clădire şi următoarele în afara celei de domiciliu.
Nu intră în această categorie persoanele fizice care deţin în proprietate clădiri dobândite prin succesiune legală.

În cazul deţinerii a două sau mai multe clădiri în afara celei de la adresa de domiciliu, impozitul majorat se determină în funcţie de ordinea în care proprietăţile au fost dobândite, aşa cum rezultă din documentele ce atestă calitatea de proprietar.
În cazul impozitului pe autoturisme, a mijloacelor de transport mai mici de 12 t, nivelul acestuia s-a majorat, modul de calcul al impozitului fiind raportat la capacitatea cilindrică, pe grupe de 200 cmc sau fracţiune din aceasta. Aceste prevederi au intrat în vigoare începând cu 1 iulie 2010 şi se vor menţine şi în anul fiscal 2011.

B.A.M.4Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor

Regulament de plasare a anunturilor