Timisorenii au preferat calatoria pe calea ferata de sarbatori

3Comentarii
Timisorenii au preferat calatoria pe calea ferata de sarbatori
Numărul celor care, aproape de finele anului, şi-au cumpărat o legitimaţie de călătorie de la ghişeele din Gara de Nord a crescut faţă de decembrie 2009. La automatul de bilete însă, înghesuiala a cam lipsit.

Benzina e tot mai scumpă, iar un drum cu maşina pe şosele acoperite de zăpadă e mai puţin sigur decât călătoria într-un compartiment de tren. Aşa par a fi gândit mulţi dintre timişorenii care au preferat, de sărbători, să aleagă calea ferată în dauna altor mijloace de transport, spre locurile în care şi-au petrecut Crăciunul sau Revelionul.

Chiar dacă încă nu avem cifre concrete, estimările arătă un număr crescut de călători, comparativ cu luna decembrie a anului 2009. Desigur, e încă prea devreme ca să ne arătăm prea optimişti, au trecut doar câteva zile din 2011. În plus, trebuie centralizate şi datele care ne vor parveni de la subunităţile noastre unde eliberarea şi înregistrarea biletelor nu se face electronic ci manual, precum şi cele din agenţiile de voiaj. Dar, în ceea ce ne priveşte, putem vorbi totuşi de o creştere”, a declarat Valentin Pîrvu, şeful Diviziei Comercial din cadrul Regionalei Timişoara.

Dacă ghişeele Gării de Nord au fost mai solicitate, în schimb noutatea propusă iarna aceasta de CFR Călători – achiziţionarea biletelor de tren de la automatul de bilete – a fost primită cu destulă reticenţă de timişoreni. Cu toate că aparatul amplasat în holul mare al Gării a suscitat curiozitatea multora, numărul celor care în luna decembrie şi-au luat inima în dinţi şi s-au încumetat să-şi pună la bătaie cardul pentru a-şi cumpăra un bilet de tren a fost de exact 172 de persoane.

În total, aparatul a adus încasări de 5.300 de lei, în condiţiile în care la un singur ghişeu al Agenţiei CFR Timişoara se contabilizează, la finele lunii, circa 60.000 de lei obţinuţi din vânzarea biletelor.

E ceva nou şi, ca întotdeauna, lumea trebuie mai întâi să se obişnuiască cu noutăţile”, crede Valentin Pârvu, care se declară convins că încasările vor creşte.

Unicul aparat de acest fel de pe raza Regionalei Timişoara, automatul de bilete de la Gara de Nord, îşi va păstra, după toate probabilităţile, această caracteristică şi în 2011. „E o investiţie destul de consistentă, şi deocamdată nu avem bani pentru a cumpăra şi altele”, spune şeful Diviziei Comercial.

M. H.3Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor

Regulament de plasare a anunturilor