Timişorenii au de acum acces la un card privat de sănătate

4Comentarii
Timişorenii au de acum acces la un card privat de sănătate
Gata cu problemele legate de birocraţie. Timişorenii îşi pot procura de acum înainte un card de sănătate electronic, care să le stocheze datele medicale şi rezultatele analizelor. Cardul este utilizat deja de peste 200 de cabinete şi unităţi medicale din judeţ.

Cardul de sănătate privat este emis în Timişoara de Centrul de Imagistică Dr. Bîrsăşteanu, în trei variante. Cel valabil pe un an costă 45 de lei, cel valabil pe doi ani 72 de lei, iar cel valabil pe trei ani 90 de lei. „Informatizarea este un pas important în cuantificarea costurilor şi managementul pacientului”, consideră doctorul Florin Bîsăşteanu. Prin intermediul noului card de sănătate electronic, informaţiile stocate pe acesta sunt accesibile atât pacienţilor cât şi medicilor de familie şi medicilor de specialitate.

Cardul conţine informaţii personale despre pacient, analize şi teste medicale pe care acesta le-a făcut, istoricul consultaţiilor şi a tratamentelor precum şi diagnosticele pe care le-a primit de-a lungul timpului. De asemenea, atât Spitalul Municipal cât şi Spitalul Judeţean din Timişoara au fost dotate cu cititoare de astfel de carduri. Dacă pacientul ajunge la secţia de urgenţe, de pildă, doctorii îi vor putea afla întreg istoricul medical, precum şi eventualele alergii, în doar câteva minute. Cardul este avantajos şi pentru Casa Judeţeană de Asigurări de Sănătate– medicii vor putea vedea la ce investigaţii au fost supuşi pacienţii şi nu le vor mai repeta pe banii CJAS.4Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

versiunea HTML a comentariilor