Timisorenii au alergat pentru Spitalul Copiilor, care se va construi la Bucuresti. Participantii au donat monede

De Adrian Panduru
3Comentarii
Timisorenii au alergat pentru Spitalul Copiilor, care se va construi la Bucuresti. Participantii au donat monede
© TION: Timisorenii au alergat pentru Spitalul Copiilor, care se va construi la Bucuresti
La Timișoara s-a pornit din nou alergarea pentru Spitalul Copiilor. Alergătorii au venit de dimineață la Pădurea Verde și au adus cu ei monede pe care le-au donat pentru construirea acestui spital.

„Alerg pentru Spitalul Copiilor” este o acţiune cu scop caritabil ce îşi propune strângerea de fonduri pentru construcţia primului Centru Medical Independent de Oncologie şi Hematologie Pediatrică din România. Este vorba de un proiect prin care inițiatori săi vor să pună bazele unui spital doar din fonduri private. Pentru aceasta au nevoie de 80.000.000 lei. Spitalul se va construi la Bucureşti şi va avea 50 de paturi, două săli de operaţie complet echipate, secţie de radioterapie şi secţie de transplant medular.

La Pădurea Verde, sămbătă, la ora 10, s-a pornit o alergare simbolică, ce are ca scop strângerea de fonduri pentru spital; fără limită de distanță sau de timp.

Au fost propuse două trasee, pe care participanții au plecat în alergare:

– traseul pentru cei care au vrut să alerge simbolic pentru a susţine cauza, în lungime de doi kilometri,

– traseul pentru alergătorii amatori/ profesioniști sau practicanți de alt sport, care au dorit să îmbine plăcerea unei alergări cu posibilitatea de a strânge fonduri pentru spitalul copiilor (4-6 km).

Timişoara a apărut pe harta oraşelor care aleargă pentru Spitalul Copiilor în iulie 2015, iar de atunci, lună de lună s-a donat pentru construcţia primului centru de oncologie pediatrică şi s-au strâns 20.665,21 lei din alergările lunare. În luna mai a acestui an, a avut loc, în cadrul aceleiaşi campanii, prima ediție a evenimentului “1.000.000 de monede pentru Spitalul Copiilor”. S-au adunat 266 kg de monede, adică 7371,62 lei şi 61,83 euro.

La Pădurea Verde s-au colectat şi monede pentru aceasă cauză.

Campania continuă până la sfârşitul anului, iar timişorenii sunt aşteptaţi la evenimentele “Alerg pentru Spitalul Copiilor”, din 5 noiembrie şi 3 decembrie.

Detalii legate de proiect și eveniment găsiți pe www.1leu.org.

Articole pe aceeași temă:

La Timisoara se alearga din nou pentru Spitalul Copiilor. Se colecteaza si monede3Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor