Timişorenii aruncă sâmbătă deşeurile electrice şi electronice

2Comentarii
Timişorenii aruncă sâmbătă deşeurile electrice şi electronice
Timişorenii vor avea ocazia, din nou, sâmbătă, să se debaraseze de televizoarele vechi şi nefuncţionale şi alte aparate electrice şi electronice de prin casă, de care nu mai au nevoie. Angajaţii societăţii Retim vor colecta deşeurile direct de la populaţie.

Ministerul Mediului şi Dezvoltării Durabile, în colaborare cu Agenţia pentru Protecţia Mediului Timiş şi cu primăriile, organizează, în 9 ianuarie 2010, o nouă campanie la nivel naţional pentru colectarea deşeurilor reprezentând echipamente electrice şi electronice. Astfel, vor fi colectate aparate de uz casnic de mari şi mici dimensiuni, echipamente informatice şi de telecomunicaţii, echipamente de iluminat, unelte electrice şi electrocasnice, jucării, echipamente sportive şi de agrement etc.

La nivel local, campania este organizată de Primăria Timişoara, împreună cu operatorul de salubrizare Retim. Angajaţii societăţii vor aduna deşeurile de la timişoreni. Cetăţenii sunt obligaţi însă să depună, în ordine, la bordura carosabilului, fără a împiedica circulaţia, echipamentele electrice şi electronice pe care vor să le arunce.

Reprezentanţii municipalităţii avertizează că în această campanie nu se colectează deşeuri vegetale sau provenite din amenajări interioare şi din salubrizarea podurilor şi pivniţelor, de exemplu moloz, ţigle, cărămizi şi faianţă. De asemenea, persoanele care scot şi depozitează deşeurile, în faţa imobilelor, după ce pe strada pe care locuiesc s-a efectuat deja colectarea, riscă amenzi de la 200 la 2.000 de lei, potrivit OUG 78 din 2000, acest lucru fiind interzis.2Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

versiunea HTML a comentariilor