Timişoreni, primăria va pregăteşte ceva!

64Comentarii
Timişoreni, primăria va pregăteşte ceva!
Timişoara – Dacă nu vă îngrijiţi de spaţiul verde de la stradă, pe care îl aveţi în faţa casei, o va face primăria, dar apoi vă va pune la plată! Aceasta este doar una din prevederile Regulamentului de mediu pe care l-au elaborat recent reprezentanţii municipalităţii.

„Regulamentul privind factorii de mediu din zona metropolitană Timişoara” va fi supus dezbaterii publice, la primărie, în curând, după care va intra spre aprobare în plenul consiliului local. Acesta curprinde numeroase noi obligaţii pentru cetăţenii de rând şi nu numai. Cele mai multe sunt menite să schimbe aspectul oraşului. „Venim cu diferite noutăţi. Dacă, de exemplu, cetăţeanul Gheorghe nu are amenajat spaţiul verde din faţa casei, venim noi, primăria, şi îl facem, iar la sfârşit îi dăm factura. Acest lucru va fi cu titlu obligatoriu, sunt prevăzute amenzi. Apoi, sunt anumite tipuri de buruieni, cum ar fi iarba pârloagelor, care este un factor alergen puternic şi este dăunătoare pentru oameni prin grăunciorii de polen, sau pelinul – îi vom obliga pe oameni să le cureţe, fiecare la casa lui, sau, dacă nu, vom curăţa noi ca să scăpăm cetăţenii şi după îi vom pune la plată”, explică şeful Direcţiei de Mediu a municipalităţii, Vasile Ciupa. O altă prevedere se referă la terenurile virane, care adesea se transformă în rampe clandestine de gunoi: „Proprietarii vor avea obligaţia să le împrejmuiască şi să pună tăbliţe cu câteva date de identificare, să ştim al cui este terenul. Aceste terenuri pot deveni zone de risc, am găsit în alţi ani chiar plumb şi mercuri pe astfel de terenuri”, a precizat Ciupa. Reprezentanţii primăriei se aşteaptă deja la critici: „Există o legislaţie europeană şi trebuie să ne adaptăm. Nici n-ar trebui să fie obligativitate ca eu, în faţa casei mele, să întreţin bucăţica aceea de iarbă, aceasta ar trebui să fie mentalitatea noastră, să nu concepem să nu o întreţinem… Ştiu că unii ne vor înjura, dar este important să rezolvăm problemele de mediu şi de educaţie civică”, consideră viceprimarul Adrian Orza.

Doar două animale la bloc!

Tot o noutate este cea care se referă la animalele de companie: acestea trebuie înregistrate la primărie, care va ţine un Registru al animalelor de campanie, cu date referitoare la proprietar şi animal. „Referitor la animalele de companie vom introduce şi prevederea să nu fie mai mult de două, eventual câine şi pisică, într-un apartament, şi cu acordul locatarilor limitrofi şi a asociaţiei de proprietari. Am luat această decizie, la imobilele cu mai multe locuinţe, pentru că aveam foarte multe sesizări de la vecinii care se plângeau că sunt foarte multe animale şi sunt deranjaţi”, spune şeful Direcţiei de Mediu.

Fără claxoane

O veste bună pentru cei deranjaţi de zgomot, în Timişoara va fi interzis claxonatul, „în special la nunţi, botezuri, la poarta întreprinderilor şi cu alte ocazii”. La fel, este interzisă ambalarea în exces a motoarelor autovehiculelor. Atenţie, va creşte şi valoarea amenzilor pentru cei care nu vor respecta prevederile Regulamentului de mediu: între 1.000 şi 1.500 de lei pentru persoane fizice, respectiv între 1.500 şi 2.000 de lei pentru cele juridice. Evident, cineva va trebui să şi aplice sancţiunile pentru aceste lucruri, după aprobarea regulamentului: „Voi sta pe capul celor de la Poliţia Comunitară ca să aplice amenzi pentru toate aceste lucruri, inclusiv pentru cei care aruncă pe jos mucuri de ţigară şi alte gunoaie sau scuipă. Voi da amenzi şi la Retim, pentru că nu este normal să amendez doar cetăţeanul dacă Retimul îşi fuşăreşte treaba. Vor propune ca poliţiştilor comunitari să li se diminueze salariile dacă nu văd aceste încălcări ale legii”, ameninţă viceprimarul Adrian Orza. Data dezbaterii publice pe tema regulamentului de mediu nu a fost încă stabilită.

O nuntă ţigănească a blocat centrul Timişoarei Nuntasi 30.07.2008

Ce înţeleg unii timişoreni prin picnic în parc? Foc şi grătare! Picnic in parc  27.07.2008 | Video64Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor