Timisoreni felicitati de presedintele Irlandei

De Delia S. Barbu
Timisoreni felicitati de presedintele Irlandei
Timisoreni felicitati de presedintele Irlandei
Ghizela, Olivia, Alexandra şi Tavi au participat în 29 iunie la Concursul European al Cântecului pentru persoane cu dizabilităţi intelectuale, din Cork, Irlanda, alături de alţi 16 reprezentanţi din 12 ţări, cu melodia „Cui nu-i place dragostea?”. Delegaţia din România a primit un trofeu de participare, care a fost înmânat de primarul oraşului Cork, domnul John Buttimer, iar preşedintele Irlandei a apreciat costumele româneşti.

Evenimentul a fost organizat sub patronajul preşedintelui Irlandei, Michael D. Higgins, care a participat la eveniment, iar la finalul competiţiei a felicitat personal artiştii pentru performanţele lor. Tavi şi Ghizela au avut şansa de a da mâna cu preşedintele Irlandei şi i-au oferit o felicitare şi un fluturaş de prezentare a Fundaţiei „Pentru Voi”. Preşedintele i-a felicitat pentru interpretare şi le-a apreciat costumele tradiţionale. „Participarea la Eurovision a fost o mare bucurie pentru beneficiarii noştri: atmosfera de festival, orchestra profesionistă, atenţia de care s-au bucurat din partea celor mai înalte oficialităţi ale statului irlandez şi orasului Cork, i-au făcut fericiţi. Cei patru interpreţi s-au simţit foarte bine, şi-au făcut noi prieteni din diferite ţări si au avut o experienţă de neuitat. Festivalul a fost o excelentă modalitate de a demonstra talentul persoanelor cu dizabilităţi intelectuale din Europa şi capacitatea lor de a oferi un spectacol deosebit”, a declarat Laila Onu, director executiv al Fundaţiei „Pentru Voi”.Evenimentul s-a desfăşurat cu caseriile închise, în sala de spectacole a primăriei, care a fost arhi-plină. Delegaţia din România a fost singura care a mai participat şi la „Eurovizionul persoanelor cu dizabilităţi intelectuale” din Portugalia, în anul 2007.Delegaţia din România a primit un trofeu de participare, care a fost înmânat de primarul oraşului Cork, domnul John Buttimer. Acesta a felicitat membrii trupei pentru interpretare, pentru dansul tradiţional şi pentru costumele populare autentice, vechi de aproape 100 de ani. Grupul „Pentru Voi” a fost înfiinţat în anul 1997 sub coordonarea doamnei Rodica Atanasoae, educator specializat, iar acompaniamentul muzical a fost asigurat de domnul Vasile Lucan, şofer în timpul serviciului şi muzician în timpul liber.

 0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !


Regulament de plasare a anunturilor