Timisoara va preda titlul de Capitala a Tineretului din Romania catre Bacau

De Marcel Hoster
3Comentarii
Timisoara va preda titlul de Capitala a Tineretului din Romania catre Bacau
© foto: Constantin Duma
Timişoara a beneficiat, în premieră, de alocarea, de către o serie de organizaţii, a titlului de Capitală a Tineretului din România. Duminică seara, tot în oraşul de pe Bega, a avut loc ceremonia de desemnare a viitorului oraş care va purta acest titlu: Bacăul.

În perioada 2 mai 2016 – 1 mai 2017, Timişoara beneficiază de un titlu onorific, acordat de către un grup de organizaţii neguvernamentale, Capitală a Tineretului din România.

După ce a căpătat titlul în mod direct, organizatorii au organizat un concurs pentru cea de-a doua asemenea capitală. Duminică seara, la sala Operei a avut loc ceremonia de desemnare a acestui oraş, lupta finală s-a dat între Constanţa şi Bacău. Juriul a decis ca titlul să ajungă la oraşul Bacău. La ceremonie au fost prezenţi primarii oraşelor Timișoara și Bacău, Nicolae Robu şi Cosmin Necula, dar şi mai multe personalităţi locale şi naţionale.

În perioada 2 mai 2016 – 1 mai 2017, Timişoara deţine titlul, mai mult onorific, de Capitală a Tineretului din România. Iniţiativa acestui titlu nu a fost una guvernamentală sau la nivel european, ci a unor organizaţii civice. Oraşul de pe Bega a fost primul care şi-a asumat o asemenea titulatură, oferită de Consiliul Tineretului din România, o asociaţie care reuneşte mai multe organizaţii pentru tineret din România.

Bacău și Constanța au fost orașele care au rămas în competiția pentru titlul de Capitala Tineretului din România și, implicit, pentru premiul în valoare de 50.000 de euro, cuvenit orașului câștigător.

Inițiatorii programului au fost Consiliul Tineretului din România (CTR), Federația SHARE Cluj-Napoca, Grupul PONT și Banca Comercială Română (BCR). Noul oraş va deţine acest titlu în perioada 2 mai 2017 – 1 mai 2018. Premiul reprezintă atât un punct de pornire pentru finanțarea proiectelor propuse de orașul câștigător, cât și o resursă disponibilă pentru contribuția proprie în atragerea de surse adiționale de finanțare.

După decernarea premiului, inițiatorii programului vor continua eforturile de mobilizare a unor parteneriate publice și private pentru susținerea programului. Obiectivul programului Capitala Tineretului din România este să elaboreze strategii de dezvoltare locale pentru tineri și să-i implice activ în procesele decizionale din orașele lor pe teme ce țin de educație, cultură, politică demografică și alte domenii de interes pentru ei. De asemenea, își propune să stimuleze autoritățile publice locale și companiile private să susțină și să se implice în implementarea proiectelor propuse în cadrul programului.3Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor

Regulament de plasare a anunturilor