Timişoara va găzdui cel mai mare mall din afara Bucureştiului

11Comentarii
Timişoara va găzdui cel mai mare mall din afara Bucureştiului
Iulius Mall Timişoara va deveni cel mai mare mall din afara Bucureştiului. Din 2005, complexul comericial Iulius Mall Timişoara, dezvoltat de compania Iulius Group, a devenit pentru locuitorii din vestul ţării un stil de viaţă. În scurt timp, mall-ul din Timişoara va oferi clienţilor săi un alt spaţiu, redimensionat, noi retaileri de renume.

Lucrările de extindere se află pe ultima sută de metri, până în toamnă, se mai lucrează la finisajele noului spaţiu. Lucrări de creştere a suprafeţei comerciale au demarat în urmă cu un an şi jumătate, valoarea investiţiei fiind estimate la 60 milioane euro. La inaugurarea noului corp de clădire suprafaţa oferită se va dubla. Complexul Iulius Mall va avea un total de 177.613 mp suprafaţă construită, din care 64.215 mp închiriabilă, 5 niveluri, peste 300 de magazine, food court cu o capacitate care a ajuns la 1.700 de locuri şi 2.500 de spaţii de parcare. În noile coordonate, Iulius Mall Timişoara va deveni cel mai mare mall din afara Bucureştiului. Şantierul de lângă Iulius Mall a fost cel mai important din zona Timişoarei. La construcţie au fost folosite 6 macarale turn şi tot atâtea automacarale. S-au turnat peste 64.500 mc beton, furnizat de producători autohtoni. Potrivit specialiştilor care au supervizat şantierul, cantitatea de beton folosită echivalează cu înălţarea a 10 blocuri cu 9 etaje. Pentru finisajele deosebite au fost necesari 28.088 mp granit, 4.300 mp piatră calcaroasă şi 3.475 mp sticlă. Au fost folosiţi mai bine de 170 km cabluri electrice, echivalentul distanţei pe şosea Timişoara–Oradea. Pentru realizarea noii construcţii şi-au adus contribuţia peste 370 de furnizori, jumătate dintre aceştia de pe piaţa locală, pentru a susţine astfel firmele din regiune. Pe şantier au lucrat 1.150 muncitori, timp de 592 zile. Majoritatea muncitorilor au provenit din diverse regiuni ale ţării, dar mulţi au provenit şi din afara României, muncitorii asiatici devenind o prezenţă cotidiană în zona mall-ului. Proiectarea a fost realizată de firme din Germania, execuţia de către companii din Italia, Elveţia şi Germania, iar echipamentele au provenit din Austria, Germania, Italia, Elveţia, Suedia şi China. Calitatea lucrărilor din şantier a fost monitorizată de consultanţi germani. 

Funcţionarea instalaţiilor de iluminare, încălzire, ventilaţie şi alimentare cu apă, gaz şi curent electric din noua clădire va fi controlată printr-un sistem coordonat de computer. Building Management System permite detectarea automată a eventualelor defecţiuni, dar şi raţionalizarea consumului de energie. În mall vor funcţiona în plus 6 scări rulante, 10 trotuare rulante şi 11 lifturi. Iulius  Mall va beneficia de cea mai mare parcare subterană din Timişoara, care atinge nivelul -2, suplimentând astfel numărul spaţiilor de parcare cu pâna la 2.500.

În peisagistica inedită au fost incluse o fântână arteziană deosebită şi un „tun de lumină” cu un diametrul de 6 m şi înălţimea trunchiului de con între 3 şi 4,8 m.  

Din această toamnă, clienţii singurului mall din Timişoara vor beneficia de o ofertă de shopping, dining şi entertainment optimizată, în cadrul căreia preţurile mici şi renumele brandurilor alcătuiesc un mix inedit. Printre noutăţile aduse de extindere până la această dată se numără: hypermarket-ul Auchan, Intersport, Oltre, BioMarkt, Coccodrillo, Bebeloo, Segafredo, cel mai mare club de bowling din oraş, precum şi redimensionarea zonei food court. După inaugurarea din această toamnă, Iulius Mall Timişoara va include în portofoliu şi alţi retaileri de renume.11Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor

Regulament de plasare a anunturilor