Timisoara s-a infratit cu Cernauti

12Comentarii
Timisoara s-a infratit cu Cernauti
Un grup de consilieri municipali, conduşi de primarul Gheorghe Ciuhandu, s-a deplasat, săptămâna trecută, la Cernăuţi, unde au semnat un acord de cooperare cu oraşul din Ucraina. Astfel, Cernăuţi devine cel de-al 12-lea oraş cu care Timişoara se înfrăţeşte.

Printre consilierii locali care au participat la acest eveniment s-a aflat şi Radu Ţoancă (PSD). În ceea ce priveşte similitudinile dintre cele două oraşe, acesta a remarcat numărul de locuitori şi faptul că Cernăuţi este un oraş universitar, unde studiază aproximativ 40.000 de tineri.

„Am ajuns într-o oră acolo deoarece este o cursă directă Timişoara – Cernăuţi. Am fost primiţi cu o căldură neaşteptată. Cernăuţi este un oraş de 250.000 de locuitori cu un buget mai mic decât al nostru. În acest oraş studiază 40.000 de studenţi şi pe această dimensiune a educaţiei dorim să punem accent în viitor”, a spus Ţoancă. El a afirmat că, la întoarcere, grupul de consilieri locali a luat legătura cu rectorul Politehnicii şi cel al Universităţii de Vest şi că se doreşte implementarea unui program de schimb de experienţă între universităţile din cele două oraşe, acum înfrăţite.

La rândul lui, consilierul local Petru Ehegartner (PNL) a afirmat că, în ciuda faptului că Cernăuţi nu se află la acelaşi nivel economic ca şi Timişoara, oraşul din Ucraina ne întrece la nivelul de civilizaţie.

„Nivelul de civilizaţie pe care l-am văzut acolo este cu totul deosebit. Nu e ţigănia pe care la noi o vedem la toate nivelurile. (…) Am văzut doar doi cerşetori, la o mănăstire, şi aceia nu erau ţigani, ci două femei care se vedea că au cu adevărat probleme”; a spus consilierul liberal.

În ceea ce priveşte diferenţele dintre cele două oraşe, consilierii locali au remarcat că drumurile ucrainienilor sunt „mult mai proaste” decât ale noastre.

„Drumurile lor sunt foarte proaste, dar nu sunt gropi. Sunt vălurite. Iar circulaţia nu este ca la noi. Inclusiv la nivel de circulaţie publică, troleibuzele şi autobuzele sunt la jumătate din capacitate pentru că nu există acea nebunie cu transportul în comun. Ucrainienii preferă să meargă cu bicicleta sau pe jos”, a mai spus Ţoancă.

Sâmbătă, delegaţia timişoreană s-a întâlnit cu primarul din Cernăuţi, Mzkola Fedoruk, cu care au semnat acordul de înfrăţire dintre cele două oraşe.12Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor