Timisoara, promovata printr-o expozitie turistica la Belgrad

4Comentarii
Timisoara, promovata printr-o expozitie turistica la Belgrad
Promovăm turismul în vecini. Timişoara îşi prezintă oferta turistică în capitala Serbiei. La începutul acestei săptămâni, la Belgrad a fost deschisă, în prezenţa oficialităţilor române şi sârbe, o expoziţie turistică dedicată oraşului Timişoara.

Expoziţia „Timişoara – European Openings” va fi deschisă, până în data de 4 iunie, în centrul Belgradului, la sediul principal al Organizaţiei Turistice din Serbia, de pe strada Cika Ljubina nr. 8. Evenimentul este organizat de Primăria Timişoara la invitaţia Organizaţiei Naţionale de Turism din Serbia şi a Consulatului General al Republicii Serbia la Timişoara.

La deschidere au participat primarul Timişoarei, Gheorghe Ciuhandu, ambasadorul României la Belgrad, Ion Macovei, consulul general al Republicii Serbia la Timisoara, Dragomir Radenkovic, secretarul de stat pentru Turism al Ministerului Economiei şi Dezvoltării Regionale din Serbia, Goran Petkovic, directorul Organizaţiei Naţionale de Turism din Serbia, Gordana Plamenac, precum şi câţiva consilieri locali şi alţi reprezentanţi ai primăriei şi ai unor agenţii de turism din Timisoara. În deschiderea expoziţiei a cântat Ansamblul baroc „La Follia” din Timişoara.

Timişoara ocupă un loc aparte în România. Este poarta spre vest a ţării, atât prin aşezarea geografică, cât şi prin mentalitate. Noi avem o relaţie veche cu comunitatea sârbească. (…) Poate că nu avem un peisaj deosebit, Timişoara fiind într-o zonă de câmpie, dar cred că cea mai mare valoare a oraşului sunt oamenii şi lucrul acesta s-a dovedit şi în decembrie 1989, când din păcate unii timişoreni au murit pentru libertate”, a spus, în deschiderea expoziţiei, primarul Gheorghe Ciuhandu. „Evenimentele cum este acesta au rolul să ne facă să vrem să ştim mai mult unii despre alţii. Această expoziţie este o expresie a prieteniei dintre popoarele noastre”, a adăugat ambasadorul Ion Macovei. Secretarul de stat Goran Petkovic le-a recomandat tuturor sârbilor să viziteze Banatul, şi de-o parte şi de alta a graniţei, şi a povestit că, după o expoziţie de promovare a potenţialului turistic al Serbiei organizată la Infocentrul Turistic din oraşul de pe Bega, el şi-a dus familia în vizită la Timişoara şi s-au întors cu toţi acasă cu impresii foarte plăcute.

În cadrul expoziţiei de la Belgrad este prezentată Timişoara ca destinaţie turistică şi sunt prezentate informaţiile necesare pentru vizitarea oraşului: trasee şi obiective turistice, servicii turistice, posibilităţi de cazare, modalităţi de petrecere a timpului liber, evenimente culturale etc. Sârbii au acces la panouri şi standuri de informare, cu broşuri, pliante, albume şi CD-uri de prezentare şi promovare a oraşului Timisoara.4Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor

Regulament de plasare a anunturilor