Timisoara primeste sapte milioane de euro pentru dezvoltarea unor cartiere in care locuiesc peste 70.000 de oameni

De Marcel Hoster
10Comentarii
Timisoara primeste sapte milioane de euro pentru dezvoltarea unor cartiere in care locuiesc peste 70.000 de oameni
© foto: arhiva
Şapte milioane de euro vor ajuta mai multe cariere din Timişoara să ofere cetăţenilor condiţii mai bune de viaţă. Grupul de Acţiune Locală Timişoara a reuşit finalizarea procedurilor pentru obţinerea sumei amintite, din fonduri europene, pentru susţinerea sectorului public şi a celui privat.

Grupul de Acţiune Locală Timişoara a anunţat finalizarea procedurilor pentru obţinerea de fonduri europene destinate mediului urban, respectiv Timişoara. În urma acestui proiect, o parte dintre zonele mai puţin dezvoltate din oraşul de pe Bega beneficiază de aproape 7 milioane de euro, bani ce urmează să fie împărţiţi aproximativ egal între sectorul public şi cel privat.

În perioada imediat următoare, Grupul de Acţiune Locală Timişoara va elabora ghidurile şi va face publice procedurile pentru ca aceşti bani să poată fi accesaţi de reprezentanţii autorităţilor publice, dar şi de oameni de afaceri care doresc să îşi dezvolte afacerile.

În ceea ce priveşte sectorul public, este vorba de aproximativ 3,6 milioane de euro, bani destinaţi pentru asfaltare de străzi şi trotuare; construire, reabilitare sau modernizare locuinţe sociale; înfiinţare, modernizare, reabilitare locuri de joacă; reabilitare, modernizare infrastructură socială şi de sănătate.

Pentru sectorul privat sunt disponibili aproximativ 3,4 milioane de euro, bani ce pot fi accesaţi pentru diferite domenii, precum: cursuri de ucenicie, dezvoltarea firmelor, antreprenoriat.

„Am reuşit să semnăm contractul cu reprezentanţii Ministerului Fondurilor Europene şi dispunem de aproximativ şapte milioane de euro, bani care, credem noi, pot ajuta comunitatea, fie că vorbim de sectorul public sau cel privat. Este un succes pentru noi, dar doar o victorie de etapă, pentru că ne interesează în mod special să se implementeze proiecte, adică să aducem dezvoltare durabilă şi condiţii de viaţă europene pentru toate cartierele din Timişoara, iar în cazul de faţă vorbim de mai multe zone ale oraşului care însumează peste 70.000 de timişoreni. Vom elabora ghidurile cât de curând şi vom demara procedurile pentru ca banii să poată fi accesaţi cât mai repede de firmele private”, a anunţat Cătălin Tiuch, preşedintele GAL Timişoara10Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor

Regulament de plasare a anunturilor