Timişoara, premiată în Olanda

Timişoara, premiată în Olanda
Timişoara a fost premiată pentru proiectul consiliilor consultative de cartier, „importat” din Mulhouse. Ceremonia de înmânare a Premiilor Europene în Sectorul Public (European Public Sector Award) – EPSA 2009, în cadrul căreia a fost recompensată şi municipalitatea timişoreană, s-a desfăşurat la Maastricht, în Olanda.

Evenimentul a fost organizat de Institutul European de Administraţie Publică, sub auspiciile Suediei, care deţine Preşedinţia Consiliului UE. Instituţii publice din întreaga Europă au depus peste 300 de aplicaţii în această competiţie, iar 20 de proiecte au fost selecţionate pentru a primi premii de excelenţă şi alte 40 au primit certificate de bună practică. Aplicaţia Primăriei Timişoara, proiectul consiliilor consultative de cartier, preluat de municipalitate din oraşul înfrăţit Mulhouse, Franţa, s-a aflat printre cele 40 care au primit certificatul de bună practică, înmânat de primarul oraşului Maastricht, Gerd Leers. Timişoara a fost reprezentată la evenimentul din Olanda de preşedintele Consiliului consultativ de cartier Fabric, Constantin Ilena-Savulov, şi de reprezentantul municipalităţii care se ocupă de aceste consilii, Adrian Schiffbeck, consilier Direcţia de Comunicare.

Preşedintele Consiliului consultativ de cartier Fabric vrea să preia din ideile puse în practică în alte ţări în ceea ce priveşte democraţia participativă, de exemplu proiectul „Tineri în amfiteatru”, al Consiliului Regional din Piemonte, Italia. Constantin Ilena-Savulov vrea să-i determine şi pe tinerii din Timişoara să se implice în procesul legislativ local. Proiectul ar urma să fie pus în practică de către mai multe consilii de cartier din Timişoara, care să constituie grupe de lucru formate din elevi, şi să-i instruiască pe tineri să elaboreze proiecte de hotărâri de consiliu local.

Savulov a constatat însă că peste hotare se pune foarte mult accent pe voluntariat, în timp ce la noi se găsesc cu greu persoane dispuse să-şi sacrifice timpul pentru acţiuni în beneficiul comunităţii.0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !


Regulament de plasare a anunturilor