Timişoara este unul dintre cele mai prăfuite oraşe ale României

26Comentarii
Timişoara este unul dintre cele mai prăfuite oraşe ale României
Timişoara este unul dintre cele mai „verzi” oraşe din România, dar şi unul dintre cele mai prăfuite. Asta o spune chiar şeful Gărzii Naţionale de Mediu, Silvian Ionescu, care susţine că, doar în primele trei luni ale anului, limitele maxime admise ale pulberilor în atmosferă au fost depăşite de 33 de ori cu până la 80 de procente, în timp ce normele europene admit doar şapte depăşiri pe an.

Ionescu a afirmat că a avut o discuţie pe această temă cu primarul Timişoarei, Gheorghe Ciuhandu, care i-a oferit câteva explicaţii pentru faptul că municipiul este plin de praf.

„Am discutat şi cu domnul primar Ciuhandu şi, din păcate, deşi Timişoara este oraşul cel mai verde, probabil, al României, este şi un oraş problemă în ceea ce priveşte depăşirile de praf în atmosferă. Depăşirile au fost mari, uneori de 80 la sută. Reglementările europene sunt foarte stricte. În fiecare oraş nu putem depăşi de mai mult de şapte ori pe an această limită de particule în atmosferă. Or, de la începutul anului şi până acum au fost nu mai puţin de 33 de depăşiri, în Timişoara”, a afirmat Ionescu.

Şeful Gărzii Naţionale de Mediu susţine că explicaţii pentru această poluare sunt multiple, însă situaţia nu poate continua, iar dacă municipalitatea nu va lua măsuri comisarii gărzii vor începe să aplice amenzi.

„Şi explicaţii sunt şi ţin de faptul că există trafic de tranzit, dar nu există o centură completă a municipiului, de faptul că există construcţii neterminate, de faptul că zonele de verdeaţă sunt mai înalte decât bordurile şi atunci zăpada antrenează pâmântul la rigolă. Dar noi trebuie să luăm măsuri ca să reparăm calitatea vieţii pentru cetăţenii Timişoarei. Remedierile trebuie făcute cu cap şi la timp. Vom aştepta ca autoritatea locală să îşi facă datoria, dacă nu, îi vom amenda pe cei responsabili”, a mai spus Ionescu. 

Şeful Gărzii de Mediu a fost la Timişoara pentru a-l învesti în funcţie pe noul noul comisar-şef al Comisariatului Regional Timişoara – Garda de Mediu, Silviu Megan.26Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor