Timisoara devine capitala IT a Europei. HackTM 2016 – maratonul pasionatilor de tehnologie

De Adrian Panduru
2Comentarii
Timisoara devine capitala IT a Europei. HackTM 2016 – maratonul pasionatilor de tehnologie
© TION: Timisoara devine capitala IT a Europei. HackTM 2016 – maratonul pasionatilor de tehnologie
În urbea de pe Bega va avea loc un maraton IT, întins pe durata a trei zile, însumând aproape 50 de ore de programare, dar şi prezentări tehnice – HackTM 2016.

HackTM 2016 este unul dintre cele mai mari evenimente IT din Sud-Estul Europei și se sva desfășura la Timișoara, în perioada 20–22 mai 2016. La HackTM sunt aşteptaţi să participe peste 500 de programatori cu experienţă, dar şi începători, designeri, oameni creativi și cu idei, studenţi, chiar şi micuţii IT-işti, de la CoderDojo.

“Ne dorim să rămânem, în continuare, cel mai mare hackathon din Sud-Estul Europei. Ne propunem să aducem un număr semnificativ de participanţi din afara ţării. Deja avem persoane înscrise din Marea Britanie, Germania, Franţa, Italia, Serbia, Ungaria şi, de ce nu, încercăm să atragem cât mai mulţi participanţi români. Vrem ca oraşul nostru să fie, cel puţin în acele zile, o capitală a pasionaţilor de tehnologie”, declară Radu Ticiu, unul dintre organizatorii evenimentului.

Speakeri cu experienţă şi expertiză în domeniile lor vor susține prezentări, pe mai multe niveluri (de bază şi avansat) în cadrul sesiunii HackTalks, din prima zi a HackTM. Temele dezbătute la HackTalks vor aborda subiecte legate de antreprenoriat, planuri de business, dezvoltare personală, marketing online, promovare, comunicare.

La HackTM vor participa şi reprezentanţii altor domenii, interesaţi să dezvolte proiecte în cadrul celor opt categorii ale evenimentului:

  • Smart City – categorie destinată proiectelor care au ca scop îmbunătăţirea vieţii urbane;
  • Education – pentru proiecte care doresc să îmbunătăţească şi/sau să revoluţioneze sistemul educaţional tradiţional;
  • Game Development – categorie dedicată dezvoltării jocurilor pentru calculator, console, mobil sau web;
  • Robots – vehicule, drone şi alte device-uri inteligente, capabile să “vadă” şi să “simtă” obiectele din mediul lor;
  • IoT (Internet of Things) – aparate conectate la internet care comunică între ele şi îmbunătăţesc viaţa de zi cu zi (de la termostate, la cutii poştale inteligente)
  • eHealth – cei care doresc să găsească soluţii tehnice la probleme globale de sănătate îşi vor găsi locul în această categorie;
  • FinTech – pentru proiecte din sectorul financiar, fie că e vorba de sisteme de plată, trading, asigurări, analiză de date sau securitate;
  • Open – categorie specială, destinată proiectelor care nu pot fi clasificate în una dintre categoriile de mai sus.

În cadrul acestui maraton de programare, participanţii vor fi grupaţi în echipe de maximum 5 persoane. Cei care nu au echipă, îşi vor putea găsi una, la faţa locului. Mentorii prezenţi vor oferi îndrumare, pentru ca ideile să se transforme în proiecte funcționale.

Se aşteaptă că anul acesta, la HackTM 2016, să fie prezentate aproape 100 de proiecte. Vor fi premiate cele mai bune din fiecare categorie. De asemenea, proiectul cel mai impresionant și cu cea mai mare aplicabilitate va primi titlul HackTM Winner 2016.

HackTM 2016 se va desfăşura în Cantina Universității Politehnica, din Complexul Studenţesc Timişoara.

Organizatorii evenimentului sunt Asociaţia Banat IT şi Timişoara Startup Hub.

Înscrierile se pot face aici.

 2Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor

Regulament de plasare a anunturilor