Timisoara continua parteneriatul cu nemtii in domeniul apelor

10Comentarii
Timisoara continua parteneriatul cu nemtii in domeniul apelor
O delegaţie din Germania, condusă de primarul oraşului München, Hep Monatzeder, se află în aceste zile la Timişoara. Specialiştii germani vor discuta cu cei români despre metodele moderne de reabilitare a sistemelor de canalizare, în cadrul parteneriatului încheiat odată cu înfiinţarea Fundaţiei Aquademica.

Din delegaţia germană mai fac parte 15 reprezentanţi ai unor firme de proiectare, construcţie şi consultanţă din domeniul protecţiei mediului din Bavaria. Vizita reprezintă o iniţiativă a Fundaţiei Româno-Germane Aquademica, având drept scop promovarea colaborării profesionale în domeniul protecţiei mediului între specialiştii din România şi Germania. Totodată, vizita are drept scop şi identificarea unor eventuale oportunităţi de afaceri.

Primarul din Munchen, Hep Monatzeder, a mai fost în Timişoara în primăvara anului trecut, la semnarea acordului de înfiinţare a Fundaţiei Aquademica, care se doreşte a fi un centru de pregătire profesională în domeniul protecţiei mediului. Primăria München şi societatea Aquatim din Timişoara sunt membrii fondatori ai fundaţiei. „Pentru a avea un management performant în domeniul resurselor umane din sectorul apei, colaborarea şi dezvoltarea profesională trebuie să constituie o prioritate pentru operatorii de apă din întreaga ţară (…). La Aquatim susţinem necesitatea cercetării aplicative cu ţinte clare de eficientizare a proceselor din mediul tehnologic real. Bazându-ne pe experienţa partenerilor noştri germani şi pe dorinţa de reuşită a celor implicaţi vom încerca să creăm în jurul nostru un veritabil centru de performanţă în domeniul protecţiei mediului”, a explicat directorul general al Aquatim, Ilie Vlaicu.

Fundaţia Aquademica organizează în aceste zile un simpozion având ca temă „Metodele moderne de reabilitare a sistemului de canalizare”, prin care se facilitează schimbul de experienţă între reprezentanţi ai operatorilor de apă din România şi reprezentanţi ai departamentului de apă uzată din cadrul Primăriei München. Fundaţia Aquademica îşi propune să se implice în programe de instruire şi de cercetare la nivel naţional prin organizarea unor cursuri de formare profesională, furnizarea de consultanţă, iniţierea şi dezvoltarea de parteneriate şi manifestări ştiinţifice. Acestea se vor adresa în principal operatorilor de apă din ţară, dar şi altor operatori de servicii publice, instituţii publice sau private. Nu în ultimul rând, vor avea ocazia să se perfecţioneze angajaţii Aquatim.

Viitorii cursanţi ai Fundaţiei Aquademica trebuie să ştie că Aquatim dispune de patru staţii pilot, două pentru apă potabilă şi două pentru apă uzată, pe care pot fi modelate tehnologiile existente pentru optimizare, sau tehnologiile noi, în vederea unei viitoare implementări.10Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor