Timisoara ar putea gazdui, in 2012, Campionatul Mondial de Baschet U 17 Feminin

9Comentarii
Timisoara ar putea gazdui, in 2012, Campionatul Mondial de Baschet U 17 Feminin
România ar putea găzdui, în 2012, Campionatul Mondial Feminin de Baschet pentru junioare, unul din oraşele care unde ar putea avea loc meciurile fiind şi Timişoara. Desfăşurarea unui eveniment de o asemenea anvergură la Timişoara ar putea motiva autorităţile să ridice şi o sală polivalentă de 10.000 de locuri.

Directorul sportiv al Federaţiei Internaţionale de Baschet Amator, Ljubomir Kotleba, a declarat după o vizită de inspecţie făcută la Timişoara, că România candidează foarte serios pentru găzduirea Campionatului Mondial de Baschet Feminin „Under 17”, care va avea loc în luna august 2012 şi, dacă România va fi aleasă, el va susţine ca meciurile din cadrul acestui campionat să se desfăşoare la Timişoara.

„România candidează foarte serios pentru a găzdui Campionatul Mondial feminin „U 17” în 2012. România a mai încercat să găzduiască acest campionat, dar la vremea aceea federaţia nu se bucura de un suport politic puternic. Şi dacă nu există un suport politic puternic, o ţară nici nu se poate gândi să găzduiască un astfel de campionat. Situaţia e schimbată în momentul de faţă.În acest an federaţia are sprijin politic şi am avut ocazia să mă conving de acest lucru. Tocmai de aceea, dacă România va fi aleasă pentru a găzdui acest eveniment, voi susţine Timişoara şi judeţul Timiş”, a spus Kotleba.

El a afirmat că, pentru a găzdui acest campionat, este necesar ca ţara sau oraşul să beneficieze de o infrastructură sportivă şi de transport bun şi acest eveniment trebuie să aibă sprijinul politic necesar.

„Pentru a găzdui acest campionat sunt două cerinţe de bază: o bună infrastructură şi suport din partea tuturor nivelurilor guvernamentale, începând de la centru şi până la autorităţile locale. În ceea ce priveşte infrastructura sunt trei puncte de bază: hotelurile, facilităţile sportive şi legătura oraşului sau ţării cu rutele de transport internaţionale. Timişoara are aeroportul. Timişoara are hoteluri bune. Şi mai rămâne o discuţie deschisă legată de arena care va găzdui campionatul. Am discutat şi posibilitatea construcţiei unei noi arene sportive, un element cheie în ceea ce priveşte organizarea”, a mai spus Kotleba.

La rândul său, preşedintele Consiliului Judeţean Timiş, Constantin Ostaficiuc, a afirmat că decizia finală în privinţa ţării care vă găzdui acest campionat va fi luată în martie 2011.

„Vizita domnului Kotleba în Timişoara este cauzată de posibilitatea ca oraşul să găzduiască în august 2012 Campionatul Mondial de bachet feminin ”Under 17”. Vorbim de o competiţie cu 12 echipe, de pe toate continentele. Din discuţiile avute, există premise importante ca această competiţie să se desfăşoare la Timişoara, decizia va fi luată în martie 2011”, a afirmat Ostaficiuc.

El a precizat că organizarea la Timişoara a acestui campionat ar fi „o motivaţie în plus” pentru construirea unei săli multifuncţionale de 10.000 de locuri, însă a precizat că acest lucru nu se va realiza până în august 2012, când va avea loc Campionatul Mondial de Baschet Feminin pentru junioare.

„Pentru noi, organizarea acestui campionat ar fi o motivaţie pentru construcţia unei săli de 10.000 de locuri multifuncţională. Dar, pentru organizarea acestei competiţii actuala infrastructură oferă condiţiile necesare. Nu este nicio şansă ca această sală să fie construită până în august 2012, dar, repet, avem deja infrastructura sportivă necesară”, a spus Ostaficiuc.

Pe de altă parte, preşedintele Federaţiei Române de Baschet, Carmen Tocală, a declarat că pentru găzduirea acestei competiţii mai concurează Olanda şi Sri Lanka, însă nu crede că în aceste ţări o competiţie de baschet feminin ar putea strânge 1.700 de spectatori, aşa cum a fost la ultimele competiţii desfăşurate la Timişoara.

„De această dată, competitori serioşi sunt Olanda şi Sri Lanka. La Timişoara am avut 1.700 de oameni în sală la o competiţie feminină. Nu cred că în Olanda şi Sri Lanka ar fi atâta lume”, a afirmat Tocală.

Întrebată de jurnalişti de ce printre oraşele care ar putea găzdui această competiţie nu se numără şi Bucureşti, Tocală a răspuns că în Capitală nu există sprijinul politic necesar desfăşurării acestei competiţii.

„Bucureştiul este un oraş aglomerat. Pe de altă parte, nu avem nici sprijinul politic local necesar. Nu avem nici măcar infrastructura, o sală de 3.000 de locuri în care să putem desfăşura meciurile. Sala Polivalentă nu este funcţională pentru sportul acesta”, a conchis Tocală.

Directorul sportiv al Federaţiei Internaţionale de Baschet Amator, Ljubomir Kotleba, a vizitat, marţi şi miercuri Timişoara pentru a inspecta dacă sunt întrunite toate condiţiile pentru în 2012 acest oraş să găzduiască Campionatul Mondial de Baschet Feminin pentru junioare. Potrivit informaţiilor furnizate de reprezentanţii CJ Timiş, oraşele propuse de Federaţia Română de Baschet sunt Timişoara, Arad, Cluj, Oradea şi Sibiu. Conform preşedintelui CJ Timiş, dacă România va fi aleasă să găzduiască acest campionat, meciurile se vor desfăşura în două sau trei oraşe apropiate.

Campionatul Mondial de Baschet „U 17” Feminin va avea loc între 17 şi 26 august 2012. Alegerea ţării gazdă va avea loc în martie 2011.

B.A.M.9Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor