Timişoara a găzduit cea de-a doua cursă a răţuştelor pe Bega

20Comentarii
Festivalul Bega Bulevard
Festivalul Bega Bulevard
Sute de timişoreni s-au adunat, duminică după-masă, pe malurile Begăi, pentru a asista la cea de-a doua ediţie a celebrei curse a răţuştelor. Anul acesta au fost lansate la apă 6.500 de răţuşte la Timişoara, spre bucuria copiilor care au aşteptat cu sufletul la gură să vadă întrecerea şi dacă răţuşca lor va câştiga.  | Bega Bulevard Festival 2009 (II) | Bega Bulevard Festival 2009 (III)

Miile de răţuşte din plastic au fost lansate la apă dintr-un camion, de pe Podul Tinereţii. Pompierii au stat pregătiţi pe margine, pentru ca răţuştele „rebele” să nu se împotmolească, şi le-au dirijat din când în când cu furtunul spre linia de sosire din apropiere de Podul Traian. Spectatorii, mulţi dintre ei copii, însoţiţi de părinţi sau bunici, au urmărit cursa de pe mal şi de pe poduri şi au aşteptat nerăbdători anunţarea câştigătorilor. Înainte de concurs, răţuştele au putut fi „adoptate” contracost, cu 5 lei, fiecare dintre ele având o serie care corespundea cu numărul unui bilet. Deşi organizatorii, Cluburile Rotaract şi Consulatul Germaniei la Timişoara, mizau pe 10.000 de răţuşte, n-au fost vândute decât 6.500 de bilete.


Răţuşte cu joben şi… trişoare

Numerele câştigătoare au fost afişate pe un ecran mare vizavi de terasa Flora, iar posesorii lor au fost rugaţi să se prezinte pentru a revendica premiile cât mai repede, pentru că în caz contrar… le vor lua alţii, ai căror răţuşte au ajuns ulterior. Premiul cel mare a fost 1.000 de euro, locul doi – un set de cauciucuri şi locul trei – un sistem de navigaţie GPS, iar organizatorii au mai promis 20 de premii surpriză, lucru care a iscat unele nemulţumiri din partea oamenilor pentru că în primă fază au fost afişate 20 de numere, şi nu 23. Reprezentanţii Clubului Rotary au spus însă că vor da şi celelalte trei premii. Înainte de acest concurs a avut loc cursa răţuştelor sponsor, dedicată companiilor. Răţuştele au fost personalizate, unele s-au transformat în… piraţi, iar altele au avut rochiţe sau joben. Una dintre ele chiar… a furat startul, dar a fost întoarsă din drum de pompieri.

Evenimentul, organizat în cadrul Festivalului Bega Bulevard, este unul caritabil. Cu banii strânşi va fi pus în mişcare un laborator medical mobil al Asociaţiei Caritas, care se va deplasa în localităţi unde oamenii nevoiaşi nu au posibilitatea să-şi facă analizele. În urma ediţiei de anul trecut a fost adunată suma de 55.000 de lei. Cu o parte din bani au fost dotate cu filtre de apă 11 şcoli şi grădiniţe, iar cu restul urmează să fie reabilitată fântâna din Piaţa Unirii. Organizatorii visează să ajungem şi noi la performanţa Londrei, unde au fost lansate la apă 175.000 de răţuşte.20Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor