Timişenii nu au datorii la bănci

1Comentariu
Timişenii nu au datorii la bănci
Concluzia Băncii Naţionale a României, în urma analizării datelor furnizate de băncile comerciale cu activitate în judeţ, este că timişenii sunt buni platnici la credite.

Valoarea totală a creditelor acordate în lei persoanelor fizice şi celor juridice în Timiş era, la sfârşitul lunii septembrie, de aproape trei miliarde de lei. Din această sumă, valoarea restanţelor aflate în sold la bănci este foarte mică, de numai 53 de milioane de lei, foarte puţin în comparaţie cu valoarea creditelor curente. Totuşi, se poate remarca o creştere mai accentuată a restanţelor faţă de lunile precedente, în comparaţie cu ritmul de creştere a creditelor. În urmă cu trei luni, valoarea acestor restanţe era de 46 de milioane de lei. Chiar şi în aceste condiţii, valoarea restanţelor rămâne cu mult mai mică decât cea înregistrată la nivel naţional. În ceea ce priveşte creditele acordate în valută, situaţia este cu mult mai bună în Timiş, valoarea restanţelor fiind nesemnificativă. Deşi valoarea creditelor existente în sold în valută este cu mult mai mare decât cele în lei, de 4,7 miliarde de lei, valoarea restanţelor este la mai puţin de jumătate din valoarea celor în lei, de 21 de milioane de lei. Acest tip de finanţări sunt solicitate în general pentru produsele imobiliare, fiind pe termene lungi. De aici putem deduce că timişenii pun mai multă importanţă pe achitarea ratelor pentru apartament decât cele la frigider sau aragaz.1Comentariu

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor