Timiseni in spital dupa ce au fost muscati de caini pe strada

De B.D.
Reactualizat la:
Timiseni in spital dupa ce au fost muscati de caini pe strada
Câinii agresivi lăsaţi nesupravegheaţi de proprietari sunt o problemă în judeţul Timiş. În primele zece luni ale anului 2011, în judeţul Timiş, şapte persoane au depus reclamaţie la Poliţie, după ce au fost muşcate de câini agresivi. Din cele şapte cazuri, două s-au petrecut la Timişoara.

În municipiul Timişoara au fost înregistraţi 489 de câini agresivi, în timp ce în judeţul Timiş numărul oficial al acestora ajunge la 1138. Poliţiei Timiş are 170 de cadre care se ocupă de înregistrarea şi evidenţa câinilor agresivi, în cooperare cu reprezentaţii Asociaţiei Chinilogice Române, Filiala Timiş.

Din 2002, proprietarii câinilor agresivi sunt obligaţi de lege să îi declare la Poliţie. Prin câini periculoşi sau agresivi se înţelege orice câine care, fără să fie provocat, muşcă sau atacă persoane ori animale domestice în locuri publice sau private. Fac excepţie câinii care atacă sau muşcă o persoană atunci când aceasta a pătruns fără drept pe proprietate privată sau publică, protejată de acel câine.

Unul dintre cele mai grave incindente în care au fost implicaţi câini agresivi s-a petrecut în luna iunie a acestui an, chiar în centrul Timişoarei, pe strada Loga, când o femeie a fost muşcată de faţă de un câine ciobănesc german. Câinele, deşi era ţinut în lesă, nu avea botniţă şi a sărit pe victimă într-un moment de neatenţie al proprietarei, o doctoriţă stabilită în Germania. Victima a ajuns la spital şi a avut nevoie de mai multe zile de îngrijiri medicale.

Din categoria câinilor agresivi fac parte rasele: Pit Bull, Boerbull, Bandog, Staffordshire Bull Terrier, American Staffordshire Terrier, Tosa, Rottweiller, Dog Argentinian, Mastino Napolitano, Fila Brazileiro, Mastiff, Ciobanesc Caucazian şi Cane Corso.

Proprietarul unui astfel de câine are obligaţia să se prezinte la poliţie cu o adeverinţă eliberată de Asociaţia Chinologică Română, afiliată la Federaţia Chinologică Internaţională, din care să rezulte încadrarea câinelui în categoriile prevăzute. De asemenea, iubitorii acestor rase de câini trebuie să ştie că nu au voie cu ei în localuri publice sau mijloacele de transport în comun. Pe drumurile publice patrupedele trebuie să poarte botniţă şi să fie ţinuţi în lesă de către proprietar.

O timisoreanca a fost muscata de fata de un ciobanesc german0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !