Timis: Aproape 200 de profesori care vor sa fie directori de scoli au luat examenul scris. 23 l-au picat

De Adrian Panduru
Reactualizat la:
1Comentariu
Timis: Aproape 200 de profesori care vor sa fie directori de scoli au luat examenul scris. 23 l-au picat
© Tion: Timis: Aproape 200 de profesori care vor sa fie directori de scoli au luat examenul scris
Peste 200 de profesori au dat miercuri, 12 octombrie, examenul pentru postul de director de școală. A fost doar prima probă, cea scrisă. Mai urmează și altele până când un profesor va ajunge director. Profesorii care vor funcții de conducere s-au descurcat bine la prima probă.

Examenul scris a avut loc miercuri, la Universitatea de Vest din Timișoara. Nu mai puțin de 220 de profesori s-au înscris la această probă, prima din concurs, cea scrisă. Din cei 220 de profesori care s-au înscris, trei au absentat, iar unul a părăsit sala de examen. 193 de profesori au promovat examenul. Practic, au picat examenul 23 de profesori, iar unul a rămas în curs de evaluare – un membru al comisiei nu a fost prezent și nu s-a terminat evaluarea în cazul unui candidat, dar se pare că verdictul va fi „promovat”.

Profesorii care au ieșit din examen au spus că subiectele au fost unele accesibile și au fost din mai multe domenii. Unele subiecte chiar le-au testat atenția viitorilor directori. Spre exemplu, li s-a pus întrebarea, în scris: „Ce are măgarul? Copite sau coamă?”

Pentru 63 de unități de învățământ din Timiș nu a existat niciun candidat. Ce se va întâmpla cu aceste posturi, acolo unde nu candidează nimeni? Până în 21 decembrie, actualii directori vor fi eliberați din funcție, apoi consiliile profesorale vor propune un nou director, urmând ca acesta să se afle la conducerea școlii până la un nou concurs.

După proba scrisă urmează interviul și evaluarea CV-ului, care se vor desfășura în perioada 17 octombrie – 17 noiembrie. Afişarea rezultatelor concursului este programată în data de 18 noiembrie, fiind urmată de o perioadă alocată depunerii contestaţiilor: 21-23 noiembrie. Soluţionarea contestaţiior şi afişarea rezultatelor finale sunt prevăzute pentru intervalul 24 noiembrie – 9 decembrie 2016. Ultima etapă a concursului – validarea în consiliul de administraţie al inspectoratului şcolar a rezultatelor finale și transmiterea acestora la minister – este programată în data de 16 decembrie 2016.

Articole pe aceeași temă:

Emotii pentru peste 200 de profesori din Timis care vor sa fie directori. A inceput examenul1Comentariu

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor