Tichete pentru populaţie

Reactualizat la:
Eugen Nicolăescu
Eugen Nicolăescu
Eugen Nicolăescu vrea să ţină evidenţa tuturor românilor în ce priveşte starea lor de sănătate.

De la 1 noiembrie, toţi românii vor intra într-un program de evaluare a stării de sănătate. Cabinetele medicilor de familie vor fi dotate cu programe informatizate, astfel încât aceştia să poată ţine evidenţa bolnavilor. În ceea ce-i priveşte pe pacienţi, aceştia vor beneficia de mai multe analize gratuite, la recomandarea medicilor de familie.

Ministrul Sănătăţii a anunţat că va trimite o scrisoare fiecărui cetăţean al României. În plic se va afla un tichet securizat, care va conţine numele şi codul numeric personal al pacientului. Indiferent dacă este sau nu asigurat, pacientul va trebui să prezinte acest tichet medicului de familie. Numai după ce va prezenta tichetul la Casa de Asigurări de Sănătate, medicul va putea să primească bani pentru serviciile pe care i le-a oferit pacientului.

Programul de evaluare a stării de sănătate a întregii populaţii a României va fi finanţat de Ministerul Sănătăţii şi îi va cuprinde atât pe cei asiguraţi, cât şi pe cei neasiguraţi. Pentru acest program, Ministerul Sănătăţii va aloca nouă mii de miliarde de lei pentru 14 luni.

După scurgerea acestui interval, Ministerul Sănătăţii speră să obţină o imagine globală a stării de sănătate a românilor. Ministrul Eugen Nicolăescu a spus că o asemenea acţiune nu a mai avut loc în România de peste 60 de ani şi că, la ora actuală, programele de sănătate nu sunt făcute după statistici coerente care să reflecte necesităţile populaţiei.0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !


Regulament de plasare a anunturilor