Tichete de masă

Creşă
Creşă
Mamele pot alege între indemnizaţia de creştere a copilului şi tichete de creşă în valoare de 300 de lei.

Părinţii care renunţă la indemnizaţia de creştere a copilului, până la doi ani sau trei ani, în cazul copiilor cu dizabilităţi, vor primi tichete de creşă de 300 de lei. Acestea vor putea fi folosite la îngrijirea copilului într-o instituţie specializată.

Guvernul a decis că, pentru fiecare copil, părinţii vor primi de la angajator tichete de creşă în valoare de 300 de lei noi, pe lună. Patronii îşi vor recupera aceşti bani, fiindcă sumele vor fi deductibile din fondul ce cheltuieli sociale al firmei.

Tichetele vor putea fi folosite atât în creşe de stat, cât şi în cele particulare. Ele vor fi acordate inclusiv pentru copiii încredinţaţi în vederea adopţiei, adoptaţi sau daţi în plasament. Tichetele de creşă pot fi folosite numai pentru achitarea taxelor la creşa unde este înscris copilul. Dacă tichetele nu au fost folosite la creşa unde salariatul are copilul înscris, angajatorul va recupera banii din salariul angajatului său.

Angajatorii distribuie salariaţilor tichete de creşă lunar, pentru fiecare dintre copiii naturali, inclusiv pentru copiii încredinţaţi în vederea adopţiei, adoptaţi sau daţi în plasament. Pe perioada acordării tichetelor de creşă, plata indemnizaţiei pentru creşterea copilului se suspendă.0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !


Regulament de plasare a anunturilor