Ti s-a acrit?! Ia atiTUdine!

1Comentariu
Ti s-a acrit?! Ia atiTUdine!
Problemele studenţilor sunt puse pe tapet în marile centre universitare din țară, printre care şi Timişoara. Alianţa Naţională a Organizaţiilor Studenţeşti din România a lansat marţi campania naţională „Ia atiTUdine!” cu privire la drepturile sociale ale studenţilor.

Reprezentanţii organizaţiei studenţeşti vor să afle cu ce dificultăți se confruntă tinerii din mediul universitar. Prin acest proiect ANOSR vrea să evidenţieze situaţia studentului român într-o perioadă de criză, în care rata abandonului şcolar creşte, iar posibilităţile de acoperire a cheltuielilor aferente studiilor universitare devin imposibile pentru un număr din ce în ce mai mare de studenţi. Campania de consultare şi corectare a neajunsurilor sociale ale vieţii de student se desfășoară, în perioada noiembrie-decembrie, în 16 centre universitare din România, printre care şi Timişoara, prin intermediul organizaţiilor studenţeşti.

Tinerii vor să realizeze un studiu naţional care urmăreşte identificarea principalelor problemele cu care se confruntă studenţii, din punct de vedere social. La finalul proiectului se va face un raport național privind situaţia socială a studenţilor şi măsurile necesare pentru soluţionarea problemelor, care va fi prezentat în cadrul dezbaterii „Drepturile sociale ale studenţilor 2010 – Adevăr sau provocare?!”.

„Prin această campanie, ANOSR doreşte să aducă în atenţie problemele cu care se confruntă studenţii din România în ceea ce priveşte drepturile sociale şi să realizeze o radiografie a dimensiunii sociale a învăţământului superior din România. Pe parcursul campaniei organizaţiile studenţeşti vor avea contact direct cu studenţii, lucru ce le va permite să afle şi mai multe despre nevoile sociale”, spune Roxana Cioclov, press officer al Organizaţiei Studenţilor din Universitatea de Vest din Timişoara, membră ANOSR. Iar mesajul tinerilor este simplu: „Ţi s-a acrit?! Ia atiTUdine!”.

M. M. Hojda1Comentariu

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor