Termene record la canalizarea străzilor din Timişoara

7Comentarii
Termene record la canalizarea străzilor din Timişoara
Timişoara – Se întâmplă şi minuni: lucrări de apă-canal terminate în avans, chiar şi… de opt ori mai repede. Mai multe lucrări de investiţii pentru alimentarea cu apă şi canalizare care au ca termen de finalizare anul 2009 vor fi gata până la sfârşitul acestui an.

Este vorba de mai multe lucrări de canalizare ce vor fi finalizate până anul viitor: cele din zona de blocuri de pe strada Polonă, care vor fi recepţionate în această lună, deşi termenul de realizare era octombrie 2009, cele de pe Aleea Ghirodei (termenul era octombrie 2009), de pe strada Bobâlna-Pădurea Verde (august 2009) şi din cartierul Plopi, de pe străzile Canal Bega, J. Verne şi General Magheru (ianuarie 2009). Ce-i zoreşte pe muncitori? Firmele şi-au schimbat strategia după ce viceprimarul Sorin Grindeanu a modificat criteriile de atribuire a lucrărilor la licitaţii: un punctaj important îl reprezintă acum termenul de finalizare a lucrării.
Astfel s-au contractat, recent, două investiţii importante, cu termene scurte: realizarea sistemui major de canal pe Aleea Ghirodei, etapa a II-a, care constă în canalizarea a 11 străzi, şi sistem major de canal în cartierul Plopi, etapa a II-a, care constă în canalizarea a cinci străzi, ambele cu termen de realizare trei luni. Lucrările vor începe în această lună. “S-a ajuns la reducerea termenelor de execuţie chiar şi de opt ori, de la termene de 24 de luni, cât era prevăzut în proiect, la trei luni, cu cât au câştigat firmele. În plus, şi preţurile au scăzut la lucrările de apă-canal cu 66 la sută faţă de contractele realizate anterior. Celebrele grupuri de firme care contractau tot au început să-şi mai reducă oferta, le cer grafice cu personalul pe fiecare zi de lucru, nu aceiaşi oameni să se împartă pe toate lucrările deschise în oraş. N-am nimic cu nicio firmă. Atâta timp cât înţeleg să lucreze repede şi bine, au un partener în Primăria Timişoara”, a declarat, marţi, Grindeanu.
Cât despre lucrarea Aquatim de pe 16 Decembrie, care a bulversat tot traficul în zonă, societatea trebuie să o finalizeze până în 15 noiembrie.7Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor