Tendintele anului in materie de design interior

Tendintele anului in materie de design interior
ADVERTORIAL. Designul de interior are foarte multe în comun cu designul de modă. Și, asemenea pieselor vestimentare, obiectele de design interior au durata lor de „valabilitate”. Dacă este să ne referim la viața noastră de zi cu zi, achiziționăm și purtăm haine cu o frecvență foarte mare, suntem receptivi la felul în care se îmbracă oamenii din jur și încercăm să fim în pas cu moda. Astfel, de ce nu am acorda mai multă atenție și spațiului care ne înconjoară?


Dar cum putem identifica trendurile în materie de design interior pentru a încerca să fim cu un pas mai aproape de ceea ce „se poartă”? Marii designeri și arhitecți dau tonul în cadrul evenimentelor internaționale și în showroom-uri de profil. Revistele și publicațiile de specialitate sau platformele de socializare sunt unelte pe care le putem folosi din confortul propriei case. Negreșit, una dintre cele mai mai eficiente metode este să contactăm experți în designul de interior, care nu doar că sunt la curent cu trendurile, ci ne și pot da sfaturi personalizate.

27_fotolii_design

Adesea înclinăm să credem că designul de interior este un capriciun rezervat celor cu o situație financiară bună. Și da, luxul presupune investiții semnificative. Dar oare designul nu este pentru fiecare dintre noi? Nu e felul în care reușim să redăm armonia căminului nostru? Un design nou nu înseamnă o casă nouă; schimbări de impact pot fi create chiar și prin integrarea unor noi piese de mobilier, evidențierea spațiilor prin culori sau texturi diferite ș.a.

Trendurile anului anunță o mai mare atenție acordată materialelor „eterne”, precum piatra sau marmura, încorporarea accentuată a tehnologiei, culorile contrastante și texturile prietenoase cu mediul înconjurător. Așa cum nu orice haină avantajează orice corp, la fel putem spune și despre designul de interior. Soluția rămâne să apelăm la ajutorul unor specialiști. Spre exemplu, White Dot Design este un studio din Timișoara care proiectează și execută lucrări de design interior inspirate din ultimele trenduri internaționale.

Faptul că ne reîmprospătăm garderoba în fiecare primăvară sau o dată la cinci ani ține de preferințele noastre. Așa cum există haine pentru orice buget, la fel ne putem reinventa și căminul, din când în când. În fond, designul e despre felul în care creăm armonie.