Telefoanele codate de operatorii de pe piaţă vor fi deblocate la cerere

5Comentarii
Telefoanele codate de operatorii de pe piaţă vor fi deblocate la cerere
Operatorii de telefonie mobilă vor debloca, la cerere, telefoanele codate în reţeaua proprie. Începând din luna septembrie, operatorii de telefonie mobilă din România vor debloca, la cererea utilizatorilor, telefoanele codate în reţelele proprii.

Autoritatea Naţională pentru Administrare şi Reglementare în Comunicaţii (ANCOM), împreună cu Asociaţia Operatorilor Mobili din România (AOMR), au întocmit şi semnat un cod de conduită care stabileşte condiţiile standard minime de deblocare a terminalelor codate în reţelele de comunicaţii mobile din România. Codul reprezintă prima iniţiativă majoră de autoreglementare a AOMR.

Codul de conduită va fi aplicat de operatorii Cosmote, Orange, Telemobil, Vodafone, Romtelecom şi RCS&RDS începând cu data de 1 septembrie a acestui an. Din septembrie, fiecare operator semnatar care comercializează terminale codate în reţeaua proprie se obligă să informeze clienţii, la momentul vânzării, dacă telefonul pe care îl achiziţionează este codat în reţea, precum şi despre tariful şi condiţiile de decodare şi să ofere clientului posibilitatea de a solicita deblocarea chiar la data achiziţiei sau la un moment ulterior acesteia.

Deblocarea ulterioară achiziţionării se va face pe baza facturii fiscale sau a certificatului de garanţie al terminalului. Dacă telefonul nu este achiziţionat împreună cu alte servicii de comunicaţii electronice, costurile deblocării vor fi suportate de către operatorul de telefonie mobilă care îl comercializează, iar deblocarea terminalului nu va fi condiţionată de achiziţionarea altor servicii sau de plata altor tarife.

Dacă telefonul este achiziţionat ca parte dintr-un pachet promoţional sau la un preţ preferenţial şi clientul solicită deblocarea înainte de expirarea perioadei minime prevăzute în contractul de servicii de comunicaţii încheiat cu operatorul, clientul va trebui să achite atât tariful pentru operaţiunea de deblocare, cât şi suma stabilită ca penalitate pentru deblocarea anticipată a telefonului pe parcursul perioadei minime contractuale. După expirarea perioadei minime obligatorii a contractului, precum şi pentru utilizatorii de servicii preplătite, deblocarea telefonului va presupune doar achitarea tarifului de deblocare. Tariful de deblocare va fi stabilit de către operatori, urmând să acopere exclusiv contravaloarea operaţiunii de deblocare.5Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor