Teatrul National din Timisoara invitat sa prezinte spectacolul Rambuku, la prestigiosul festival International de Teatru MESS din Sarajevo!

De A. M. A.
Teatrul National din Timisoara invitat sa prezinte spectacolul Rambuku, la prestigiosul festival International de Teatru MESS din Sarajevo!
© foto: Adrian Pîclișan / TNTm
La invitația directorului artistic, regizorul italian Giorgio Ursini, Teatrul Național din Timișoara va prezenta la Festivalului Internațional de Teatru MESS Sarajevo, spectacolul Rambuku.

Duminică, 30 septembrie, de la ora 20.00, Teatrul Național din Timișoara prezintă spectacolul Rambuku, în cadrul Festivalului Internațional de Teatru MESS Sarajevo, care găzduiește în fiecare an, în capitala și în marile orașe ale Bosniei și Herzegovinei, cele mai marcante spectacole și personalități ale teatrului european.

Invitația adresată Teatrului Național din Timișoara de a participa la cea de-a 58-a ediție a MESS Festival cu Rambuku înseamnă recunoașterea unui spectacol relevant pentru teatrul românesc, statut confirmat de conferirea premiului „Cel mai bun spectacol al anului 2017”, în cadrul Galei UNITER.

„Rambuku este un spectacol absolut special. Jon Fosse propune un teatru concentrat pe spațiul cuprins între gând și cuvânt. Regizorul Mihai Măniuțiu dă o formă aparte universului dramaturgului norvegian: plasat la intersecția dintre cuvânt și tăcere, dintre mișcare și nemișcare, dintre spațiu și timp, dintre istorie și simbol, spectacolul reafirmă faptul că iubirea dă naștere speranței, oricât de imposibilă ar părea salvarea. Mai mult decât atât, spectacolul definește omul într-un mod fascinant, ca punct de convergență al tuturor universurilor posibile. Claudia Ieremia și Ion Rizea fac performanță în reflectarea fidelă a viziunii lui Mihai Măniuțiu, în propunerea ambițioasă a acestuia de a da formă fizică și de a verbaliza cele mai profunde emoții, senzații, sentimente, ba chiar și spații. De asemenea, Andrea Gavriliu, în dublă ipostază de coregraf și interpret, traduce în gest și în mișcare o întreagă lume, perceptibilă dincolo de cuvinte. Alături de aceștia, trebuie menționat rolul meritoriu al tinerilor actori Ada Dumitru, Adrian Loghin, Alexandru Ioan Pântea, Ana Negrescu, Andreea Giurgiu, Ciprian Valea, Eugen Curelici, Eva Maria Danciu, Ioana Repciuc, Ionuț Iova, Mario Valdelvira Garcia, Raul Lăzărescu, Roxana Fânață, Sebastian Vâlcea, Ștefania Misăilă și Vlad Cireșan” ne transmit reprezentanții TNT.0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !


Regulament de plasare a anunturilor