Taximetriştii fug de poliţişti cu… tramvaiul

41Comentarii
Taximetriştii fug de poliţişti cu… tramvaiul
Timişoara – Un taximetrist a dat bir cu fugiţii şi şi-a abandonat maşina când au venit poliţiştii comunitari să-l controleze. Motivul? Omul nu avea autorizaţie de la primărie pentru a practica taximetria. Cu toate acestea, şoferul n-a scăpat de amendă!

Taximetristul îşi aştepta clienţii, liniştit, în staţia din Piaţa Nicolae Bălcescu. Când au venit agenţii comunitari, pentru că ştia că nu este în regulă cu documentele care atestă calitatea de prestator de servicii de transport persoane în regim de taxi, Lucian N., de 32 de ani, a dat actele la control şi, în timp ce era verificat, şi-a părăsit autoturismul Dacia Logan şi a fugit, urcându-se într-un tramvai care oprise în staţie. Cum poliţiştii au rămas cu actele şoferului, acesta nu va scăpa de amenda de 25.000 de lei, după cum prevede Legea taximetriei în cazul celor care circulă fără autorizaţie. Şi Adrian V, de 26 de ani, care se afla cu taximetrul pe strada C. D. Loga, fără autorizaţie, s-a ales cu aceeaşi amendă. Tânărul a plecat şi el, furios, refuzând să semneze procesul-verbal, însă acest lucru nu-l scuteşte de plata amenzii.

Nereguli şi la primărie

Numele şi datele şoferilor depistaţi având lipite pe portiere autocolantele cu numerele de autorizaţie aparţinând altor taximetrişti sau care nu deţin deloc autorizaţii au fost înaintate Poliţiei Municipiului Timişoara, care îi va cerceta pentru fals, uz de fals şi exercitarea fără drept a unei profesii. Aceştia riscă dosare penale. Datele acestora au fost înaintate şi reprezentanţilor Biroului Transporturi din cadrul Direcţiei de Drumuri şi Transporturi a primăriei, care ar trebui să ia măsuri. Şeful Biroului Transporturi, Mihai Dragomir, din primărie, a ajuns însă în faţa Comisiei de disciplină, alături de un alt funcţionar, în urma unor nereguli depistate, se pare, de şeful Serviciului Reglementări Transporturi Urbane, Ovidiu Rădulescu. Mai exact, este vorba de câteva zeci de autorizaţii de taxi greşite şi de faptul că unii taximetrişti ar fi fost favorizaţi, declara, recent, primarul Gheorghe Ciuhandu. Dragomir nu s-a prezentat se pare la audieri, la Comisia de disciplină, el fiind în concediu, dar cazul său este „pe rol”.41Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor