Taximetriştii din Complexul Studenţesc, la control

17Comentarii
Taximetriştii din Complexul Studenţesc, la control
Complexul Studenţesc din Timişoara rămâne în atenţia poliţiştilor comunitari, care au făcut verificări periodic pentru a vedea în ce condiţii se desfăşoară activitatea de taximetrie în zonă, aici fiind semnalate diverse probleme în ceea ce priveşte transportul de persoane în regim de taxi.

În urma controalelor repetate efectuate în Complexul Studenţesc, agenţii comunitari au constatat numeroase nereguli: o ţinută necorespunzătoare şi un comportament inadecvat faţă de clienţi în cazul unora dintre taximetrişti, lipsa atestatului profesional şi chiar a autorizaţiei pentru practicarea activităţii de taxi, neafişarea tarifelor practicate, lipsa ecusonului expus la loc vizibil, refuzul de a prezenta actele şi documentele care să ateste calitatea şoferului.

În 2009, poliţiştii comunitari au constatat peste 30 de contravenţii la capitolul taximetrie doar în zona Complexului Studenţesc, amenzile aplicate fiind în valoare de 111.900 de lei. Sancţiunile au fost aplicate conform Legii 38 din 2003 actualizată, privind transportul în regim de taxi şi în regim de închiriere, şi Hotărârii de Consiliu Local 276 din 2003 – Regulamentul pentru organizarea şi efectuarea serviciului public de transport persoane în regim de taxi, hotărâre înlocuită ulterior cu HCL 101 din 2009. Verificările vor continua şi în perioada următoare.

Timişorenii care doresc să sesizeze nereguli în ceea ce priveşte activitatea de taxi pot suna la dispeceratul Poliţiei Comunitare, la numerele de telefon 0256/246.112 – Secţia 1 şi 0256/471.479 – Secţia 2.17Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

versiunea HTML a comentariilor