Taxele si impozitele raman neschimbate in 2012

De Corina Eva
Reactualizat la:
Pentru achitarea impozitelor şi taxelor este necesara prezentarea buletinului sau cartii de identitate
Pentru achitarea impozitelor şi taxelor este necesara prezentarea buletinului sau cartii de identitate
Impozitele si taxele datorate de lugojeni pentru anul 2012 ramân la nivelul celor din anul 2011. Persoanele fizice care achită integral impozitul pe clădiri, teren şi taxa pentru mijloacele de transport până la data de 31.03.2012 primesc o reducere 10%.

Termenele de plată pentru impozitele şi taxele locale sunt: 31 martie pentru obligaţiile aferente semestrului I şi respectiv 30 septembrie pentru obligaţiile aferente semestrului II. Serviciul Impozite şi Taxe, Executori Bugetari aduce la cunoştinţa cetăţenilor că impozitele şi taxele se pot achita zilnic, la camera 1 parter, după următorul program: luni 8 – 11, 11.15 – 15, marţi 8 – 11, 11.15 – 15, miercuri 8 – 11, 11.15 – 15, 15.30 – 17, joi 8 – 11, 11.15 – 15, vineri 8 – 11, 11.15 – 14.

Contribuabilii care se vor prezenta pentru achitarea impozitelor şi taxelor trebuie să aibă asupra lor buletinul sau cartea de identitate.

Scutiri de la plata impozitelor

Pentru anul fiscal 2012, persoanele fizice al căror venit net lunar – într-un an întreg – este mai mic decât salariul minim brut pe economie, precum şi persoanele care constituie cazuri sociale deosebite, pot beneficia de reducere sau scutire de plata a impozitului pe clădiri. Scutirea sau reducerea de plată a impozitului pe clădiri şi teren se acordă proprietarului, proporţional cu cota de proprietate.

Scutirea sau reducerea de impozit pe clădiri şi teren se va acorda numai acelor contribuabili care îndeplinesc următoarele cerinţe: contribuabilul care solicită facilitatea fiscală să aibă domiciliul stabil înscris în actele de identitate la adresa la care se afla imobilul aflat în proprietatea acestuia, cu destinaţia de locuinţă, să deţină în proprietate o singură clădire, teren intravilan şi extravilan în suprafaţă totală de până la 2 ha, să nu deţină în proprietate mijloace de transport şi să nu figureze cu datorii la bugetul local.

Scutirea sau reducerea de impozit pe clădiri şi teren se va acorda pe baza cererii contribuabilului proporţional cu perioada rămasă până la sfârşitul anului, începând cu luna următoare celei în care se solicită în scris facilitatea fiscală.0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !