Taxele si impozitele pot fi platite de luni la Timisoara

6Comentarii
Taxele si impozitele pot fi platite de luni la Timisoara
Dacă în alte localităţi din ţară s-au format deja cozi la ghişeele primăriilor încă din a treia zi din an, contribuabilii timişoreni îşi pot achita dările de-abia de săptămâna viitoare. Impozitele şi taxele locale vor fi încasate de luni, din 10 ianuarie 2011, la Direcţia Fiscală a Municipiului Timişoara, cu reducere până la sfârşitul lunii martie.

Anul acesta nu vor mai fi cozi, în spirală, la plata taxelor, pe scările Primăriei Timișoara, până la etaj, și în parcarea instituției, pentru că Direcția Fiscală a Municipiului Timișoara s-a mutat într-un nou sediu. Asta înseamnă că probabil coada se va muta, după obiceiul românesc, la parterul noului sediu al Direcţiei Fiscale, în apropiere de primărie, lângă Bancpost, pe strada Mihai Eminescu nr. 2B. Contribuabilii vor avea opt ghișee la dispoziție, spun oficialii municipalității, iar încasarea dărilor va începe de luni dimineață, de la ora 8.30.

Impozitele vor putea fi achitate și la oficiile poștale din oraș și on-line.

Peste 300.000 de contribuabili trebuie să-şi plătească impozitele pe clădiri, terenuri sau mijloace de transport, potrivit reprezentanţilor primăriei.

De obicei la ghişeele municipalităţii este înghesuială în primele zile în care se pot achita dările şi în primele trei luni din an în general, pentru că impozitele pot fi achitate cu o bonificaţie de 10% până în 31 martie. Contribuabilii persoane fizice beneficiază de această reducere la plata cu anticipaţie, până la 31 martie, a impozitelor pe clădiri, terenuri şi mijloace de transport, datorate pentru întregul an.

Valoarea impozitelor va rămâne neschimbată, în 2011, comparativ cu 2010, cu câteva excepții. Aleșii locali din Timișoara nu au fost de acord, anul trecut, cu majorarea impozitelor din 2011. Cu toate acestea, Guvernul a emis o Ordonanță de Urgență prin care a modificat Codul Fiscal, iar impozitele au fost majorate, anul trecut, de la 1 iulie 2010, cu 65% pentru prima clădire în afara celei de la adresa de domiciliu, cu 150% pentru a doua clădire și cu 300% pentru a treia clădire și următoarele în afara celei de domiciliu. Contribuabilii vizați au fost obligați să achite diferențe de impozit. De asemenea, tot începând cu 1 iulie 2010, au fost majorate impozitele pe mijloacele de transport, atât în cazul persoanelor fizice cât şi în cazul persoanelor juridice, pentru autoturismele cu o capacitate cilindrică peste 2.000 cmc.

A. S.6Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor

Regulament de plasare a anunturilor